Toon Aerts zegeviert ook op be-Mine

Toon Aerts zegeviert ook op be-Mine

Toon Aerts zegeviert op be-Mine in Beringen en pakt zijn derde zege op vier wedstrijden. Eli Iserbyt werd nogmaals tweede en deze keer mocht Lars van der Haar het podium vervolledigen.

Met drie zeges op vier wedstrijden kan Toon Aerts alvast content zijn met de start van zijn veldritseizoen. In de Rapencross Lokeren werd de Telenet Baloise Lion tweede maar in de drie volgende mocht hij op het hoogste schavotje. Dus ook vandaag in de kuitenbijter op de mijnterril van be-Mine in Beringen was Aerts de beste bij elite heren.

Ryan Kamp dook als eerste het veld in, gevolgd door Daan Soete. De renner van Group Hens-Maes containers is vertrouwd met het terrein, nam de kop en smeet zich ook met het nodige risico in de technische afdaling. Bij het ingaan van de tweede ronde had hij zowaar een handvol seconden voor op eerste achtervolger Iserbyt. Maar even later vormde zich een kopgroepje van vier, met Soete, Iserbyt, Toon Aerts, alsook Quinten Hermans, de winnaar van vorig jaar. Lars van der Haar en Michael Vanthourenhout volgden een stuk verder. Quinten zou, begrijpelijker wijze (lees hier), terugvallen. Soete zakte ook wat terug en werd later nog voorbijgereden door Lars van der Haar. Richting ronde vijf van tien reed een sterke Toon Aerts weg van Iserbyt, bouwde zijn voorsprong uit en soleerde naar de zege. De West-Vlaming werd nog bijgebeend door Van der Haar maar reed er dan toch weer van weg naar de tweede plaats. Lars consolideerde de derde stek en maakte zo het podium voor de Telenet Baloise Lions, vanaf 2021 Baloise Trek Lions (lees hier), nog net iets mooier vandaag.

Toon Aerts staat na vandaag ook iets steviger in het klassement van de Toyo Tires Snelste Ronde (lees hier)

1. Toon Aerts 8 ptn
2. Eli Iserbyt 6 ptn
3. Laurens Sweeck 2 ptn
4. Michael Vanthourenhout en Daan Soete 1 ptn

volledige uitslag klik hier

Fotocredit Team Telenet Baloise Lions




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!