Hermans gaat op zoek naar goed gevoel op be-Mine

Hermans gaat op zoek naar goed gevoel op be-Mine

Op zaterdag 17 oktober 2020 staat een kuitenbijter op het veldritprogramma, op de mijnterril 'be-MINE' in Beringen. Quinten Hermans won vorig jaar de eerste editie maar gaat er deze keer in eigen gouw vooral op zoek naar een goed gevoel "Een topcross op uniek terrein, maar voor mij komt dit helaas net iets te vroeg op het seizoen.", klinkt het.

Quinten Hermans kwam voorbije zomer in de openingsrit van de Dauphiné kwalijk ten val. De schade leek aanvankelijk mee te vallen, maar de diagnose werd achteraf bijgesteld. Een bloeduitstorting verborg namelijk een dubbele spierscheur in de rechtervoorarm. Quinten werd ook nog eens met spoed in het ziekenhuis van Herentals opgenomen om een infectie schoon te maken. Er werden in totaal drie operaties uitgevoerd. Pas vorige week trad hij opnieuw in competitie, in Gieten.

Lichaam nog niet hersteld

Hermans startte weliswaar bijzonder goed op Drenthse bodem, maar zakte snel terug en verliet vroegtijdig de wedstrijd. "Ik ben nog niet klaar om op zo'n zwaar parcours al iets te betekenen", licht de Limburger toe. "Mijn lichaam is nog niet volledig hersteld van de 'rommel' zoals antibotica en de verdoving voor de operaties. Niet onlogisch, maar ook niet fijn om vast te stellen. Vooral met de wedstrijd van Beringen in het achterhoofd. Na mijn zege van vorig jaar, was ik er - als klimmer - graag opnieuw als topfavoriet gestart. Nu moet ik blij zijn als ik de wedstrijd met een goed gevoel zal beëindigen."

Quintens favorieten

Niettemin kijkt Hermans uit naar deze klimklassieker in wording. "Superlastig door de vele steile passages en extra uniek door de specifieke ondergrond (ontstaan door ophoping van gruis en afval afkomstig van de steenkoolwinning, red) waar we op rijden. Voor mij zijn Eli Iserbyt en Toon Aerts de topfavorieten. En ik denk ook dat lichtgewicht Lars van der Haar een rol van betekenis kan spelen.", aldus de 25-jarige renner van het Tormans CX Team

Lees, kijk en luister naar Quinten Hermans na zijn zege anno 2019 op Be-Mine klik hier

Nederlandse dames

Bij de dames wordt ook in Beringen een strijd verwacht tussen de Nederlandse toppers. De wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvardo, klimtalent Yara Kastelijn, de winnares van vorig jaar Annemarie Worst, Aniek van Alphen, ... zullen, als ze gespaard van pech blijven, ook op Be-Mine de uitslag willen toppen.

Lucinda Brand zal er niet bij zijn. "Ze heeft last van een onstoken wonde aan de knie. Het is afwachten hoe de blessure evolueert", laat het team weten.

Net als Lokeren en Kruibeke wordt ook in Beringen achter gesloten deuren en met de nodige veiligheidsmaatregelen rond Covid-19 georganiseerd.

Deelnemerslijst, programma, uitslagen, ... klik hier

Fotocredit TFoto - tekstbron: Golazo
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!