Meersman tevreden over prestatie van zijn renners

Meersman tevreden over prestatie van zijn renners

Ploegleider Gianni Meersman van Team Pauwels Sauzen-Bingoal is tevreden over de prestatie van zijn renners in de Tour de Wallonie. In de koninginnenrit reed vooral Toon Vandebosch zich in de kijker en Michael Vanthourenhout finishte met de top van de koers

Op woensdag 19 augustus 2020 stond de slotetappe van de Tour de Wallonie op het programma, de koninginnenrit Blegny-Erezée 199,4 km. Met nog 70 km voor de boeg, verscheen Toon Vandebosch vooraan het peloton. De Belgische beloftenkampioen veldrijden draaide vervolgens gedurende kilometers mee rond op de kop, in de achtervolging op de vroege vlucht. Daags voordien was Toon tot op 15 km van de meet nog in de grote groep vooraan te vinden "ik had wel ne goeien dag, 't is een redelijk hoog niveau hiere ... dat ik toch wel çava heb gereden", klonk het achteraf.

In de slotetappe, met heel wat klimwerk, was het Michael Vanthourenhout die richting de finale goed wist op te schuiven. Hij kon zich positioneren in de groep van een dertigtal renners die zou sprinten voor de zege in Erezée. "Alleen de laatste kilometer was er te veel aan, maar ik denk dat ik er in dit deelnemersveld het maximale heb uitgehaald. Ik was al goed in orde in de Ronde van Vlaams-Brabant. Dit is een extra bevestiging van die conditie. Na die twee rittenkoersen is het nu tijd voor een beetje recuperatie, vooraleer we de laatste rechte lijn richting het crossseizoen induiken", liet Michael optekenen.

Tevreden ploegleider

Enkele maanden terug, toen koersen nog niet mocht, maakte ploegleider Gianni Meersman zich geen zorgen over het vormpeil op orde krijgen van de renners richting het veldritseizoen (lees hier). De meeste veldrijders rijden een wegseizoen om zich voor te bereiden op de winter, om sterker te worden, ... en het geeft al eens de kans om zich te meten. Dat ervaarde bijvoorbeeld ook Ryan Kamp in de voorbije rittenkoers (lees hier).

De prestatie in de slotetappe van de Tour de Wallonie van de Pauwels Sauzen-Bingoalrenners was nodig om Meersman helemaal gerust te stellen.
"Vandaag hebben ze het meer dan voortreffelijk gedaan. Persoonlijk vond ik het ook nodig dat ze iets meer initiatief toonden en zich een keer in de kijker reden. Dat heeft Toon onderweg gedaan en Michael in de finale. Cruciaal is de positionering en daarvoor is meer lef en zelfvertrouwen nodig dan ze de voorbije dagen toonden. Uitgerekend in de meest lastige etappe is het er wel uitgekomen. Maar onderschat het niveau van deze vierdaagse niet. Nooit eerder was de kwaliteit in de Ronde van Wallonië zo sterk bezet. Het resultaat van Michael vandaag mag je absoluut naar waarde schatten.", aldus Gianni Meersman.

Michael Vanthourenhout werd 27ste, op 24 sec van Arnaud Démare, die niet alleen de zege pakte maar tevens eindwinst in de Waalse rittenkoers.

Fotocredit TFoto - bron reacties: Pauwels Sauzen-Bingoal

 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!