Sterk en sterker worden in een ronde

Sterk en sterker worden in een ronde

De meeste veldrijders rijden een wegseizoen met als doel zich voor te bereiden op het veldritseizoen, om het in goede vorm te kunnen aanvatten, om sterker te worden, ... Maar het is natuurlijk ook een kans om zich eens te meten tegenover bijvoorbeeld WorldTourrenners, zoals in de Ronde van Wallonië deze week - 16-19 augustus 2020

Toon Aerts koerste in de Ronde van Vlaams-Brabant al vrij aanvallend en kwam ook sterk voor de dag in Dwars door het Hageland. In die Vlaamse versie van de Strade Bianche werd de Baloise Lion negende. Gisteren, in de tweede etappe van de Ronde van Wallonië, kleurde Toon met vijf metgezellen de lange vlucht van de dag. Deze werd uiteindelijk, zoals dat meestal het geval is, richting het slot ingerekend en Arnaud Demare won de massaspurt.

Leren en sterker worden

Wie zich probeerde te meten in die spurt, is de regerende beloftenwereldkampioen veldrijden, Ryan Kamp.
"Ik zat jammer genoeg veel te ver om echt mee te kunnen sprinten", vertelde Ryan achteraf voor Team Pauwels Sauzen-Bingoal. "In de laatste afdaling probeerde ik nog wat risico's te nemen om op te schuiven, maar dat deed iedereen, had ik de indruk. Dan probeerde Toon (nvdr Vandebosch) mij nog naar voor te piloteren, maar als de sprintersploegen als Deceuninck-Quick-Step en Lotto-Soudal met hun treintje komen, ja... Dan hebben twee beloften zoals wij daar maar weinig verhaal tegen. Dat heb ik al geleerd de voorbije twee etappes."

IMG_4477 Ryan Kamp WK Dübendorf 2020.jpg (331 KB)

De jonge talentvolle Nederlander aanschouwt het als een positieve ervaring "Ik heb best een goede etappe gehad. Er zat power in de benen. Trouwens, van zo'n rondje word je als jonge crosser zoals ik echt wel sterker, hoor. Hier kan ik alleen maar mijn voordeel uit halen in het veldritseizoen. Hopelijk overleef ik ook de twee laatste etappes, want die zijn een stuk lastiger.", aldus Ryan Kamp.

Met vandaag, dinsdag 18 augustus 2020, Plombières-Visé 192 km en morgen, woensdag 19 augustus 2020, Blegny-Erezée 199,4 km krijgen de renners alvast nog stevig fietswerk onder de wielen geschoven. Meten is weten ... ook in de koers.

Fotocredit Willy G - Veldritkrant .

 






Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!