Gianni Meersman ziet geen probleem voor het vormpeil

Gianni Meersman ziet geen probleem voor het vormpeil

Gianni Meersman, ploegleider bij Pauwels Sauzen-Bingoal, ziet op dit moment geen probleem voor zijn renners om zich richting de winter op conditioneel vlak klaar te stomen, integendeel ...

Eind 2017 werd Gianni Meersman ingelijfd door Jurgen Mettepenningen, die de expertise in het wegwielrennen van de West-Vlaming als meerwaarde voor zijn team zag. Veldrijders rijden immers ook wegkoersen als voorbereiding op het veldritseizoen.

De coronacrisis zorgt er echter voor dat ook zij nergens van start kunnen en op stage mogen ze (voorlopig) ook niet.
"Toch is er vandaag geen andere aanpak nodig. Meer zelfs, eigenlijk zouden we nu al iets verder moeten staan dan in andere jaren.", laat Gianni Meersman optekenen voor Pauwels Sauzen-Bingoal.

Niemand kan op dit moment iets zinnigs vertellen over de wegkalender, dus kan Meersman op dat vlak ook niets plannen. " Voorlopig zit er voor onze renners dus niets anders op dan hun training richting het veldritseizoen beetje bij beetje op te bouwen.", zegt Gianni, die de situatie nuchter bekijkt.

Ze zouden nog beter in vorm moeten zijn

"Laten we vooral niet aan de klaagmuur gaan staan. Om te beginnen, in België en Nederland heeft iedereen de voorbije weken buiten kunnen fietsen. Onze renners hebben tot vandaag hun duurtrainingen perfect kunnen afwerken. Niemand heeft wat dat betreft een achterstand. Integendeel, ze zouden nog beter in vorm moeten zijn. Door het coronavirus bestaat het rennersleven in deze periode letterlijk uit trainen, eten en rusten. Voor andere dingen is geen ruimte. Als er geen voorbereidingskoersen zijn, dan heb je nog zelf in de hand met welke vorm je aan je winter begint. Het zal kwestie zijn van in de zomermaanden goed op intensiteit te werken op training. Eigenlijk moet je het niet moeilijker maken dan het is: wie het hardst kan afzien op training, zal er van in het begin van het seizoen staan.",  luidt het.

Meersman hoopt alvast dat de zomerstage (eind augustus-begin september) met het team in La Gleize kan afgewerkt worden. "Daarnaast hoop ik dat we de komende maanden nog de gezamenlijke weg- en veldtrainingen in de Vlaamse Ardennen kunnen hervatten. Het groepsgevoel creëren, vind ik belangrijk. En we willen onze atleten toch ook met eigen ogen aan het werk zien."

Fotocredit TFoto - bron: Pauwels Sauzen-Bingoal
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!