Meurisse met vertrouwen richting Strade Bianche - debuut Quinten Hermans

Meurisse met vertrouwen richting Strade Bianche - debuut Quinten Hermans

Voor de eerste keer in haar geschiedenis zal de formatie Circus-Wanty Gobert aan de start van de Strade Bianche verschijnen. Quinten Hermans en Xandro Meurisse maakten reeds deel uit van de selectie, Corné van Kessel vervoegt deze ...

Circus Wanty Gobert-Tormans heeft geopteerd voor een groep bestaande uit klimmers en klassieke renners voor de Strade Bianche. De selectie bestaat uit Xandro Meurisse, Loïc Vliegen, Quinten Hermans, Pieter Vanspeybrouck, de Fransman Fabien Doubey en de Nederlander Corné Van Kessel, die zijn landgenoot Maurits Lammertink vervangt. Lammertink brak deze donderdag zijn sleutelbeen tijdens de verkenning en wordt binnenkort in België geopereerd.

Xandro Meurisse keert elk veldritseizoen even terug naar zijn eerste grote liefde 'het veldrijden' maar is nu een wegrenner, die al mooe dingen liet zien (lees hier)

"We bevinden ons op bekend terrein", laat Meurisse optekenen voor het team vanuit Italië. "Aangezien we deze verplaatsing in maart, voor de afgelasting, al gemaakt hebben. Maar deze keer zullen we gelukkig kunnen koersen! Ik heb tijdens de verkenning van donderdag gemerkt dat het terrein er nog droger bij ligt dan in maart. In het voorjaar is de ondergrond nog vochtig en meer solide. Nu wordt het meer stof happen zijn en wordt het opletten voor uitschuivers."

"Ik ben ongeduldig om de competitie te hervatten, want deze periode zonder wedstrijden was erg lang. Ik heb het vertrouwen steeds behouden, door de trainingen te blijven volhouden en dankzij een versnelling in juli met een individuele stage in de Vogezen en een collectief trainingskamp in de Ardennen."

"Ik verwacht dat het peloton zeer nerveus en gemotiveerd zal zijn, met enkele zeer goed voorbereide renners. Het wordt waarschijnlijk koers vanaf de start, zonder duidelijke vroege vlucht. Gezien de aangekondigde warmte van om en bij de 40 graden wordt het zaak om goed gehydrateerd te blijven en de luwte in het peloton lang genoeg op te zoeken, om de inspanningen achteraf niet te moeten betalen. Eveneens zullen er valpartijen en mechanische pech moeten ontweken worden, maar aangezien we over een sterk collectief beschikken, heb ik er vertrouwen in dat we een gezamenlijk goed resultaat kunnen bereiken.", aldus Xandro.

Debuut Quinten Hermans

Quinten Hermans is een vertrouwder figuur in het veldrijden. Voor hem is het wegwielrennen op WorldTourniveau allemaal vrij nieuw.

"Eindelijk kan ik mijn eerste wedstrijd in de kleuren van Circus-Wanty Gobert-Tormans betwisten.", klinkt het."De Strade Bianche biedt een bijzonder parcours, op maat van veldrijders. Maar omdat ik tot eind februari in het veld aan het werk was, paste deze fantastische koers normaal gezien niet in mijn programma. Ik ben dus blij dat ik een plaats in de selectie kreeg in deze herschikte kalender.

"Het is uiteraard speciaal voor mij om een eerste WorldTourwedstrijd te ontdekken en een eerste rugnummer op mijn trui van Circus-Wanty Gobert-Tormans op te spelden. Het serieuze werk kan beginnen! Maar deze herstart wordt bijzonder voor het hele peloton. De warmte heeft ervoor gezorgd dat het terrein er zeer stoffig en glad bij ligt, dat hebben we gisteren helaas aan den lijve ondervonden met de val van Maurits. Dit is ongetwijfeld een voordeel voor veldrijders zoals ik, omdat er op de niet geasfalteerde wegen zowel tijd gewonnen als verloren kan worden. Maar ik hoop me vooral goed aan de warmte te kunnen aanpassen, want ik heb toch redelijk afgezien tijdens de eerste twee trainingen in deze hitte. We mogen ons aan een zware wedstrijd verwachten.", aldus Quinten Hermans

Corné van Kessel trad begin juli al in actie voor het team, in de GP Vermarc Sport (lees hier)

Fotocredit Veldritkrant - bron: Circus Wanty Gobert
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!