Zijn grote liefde is zijn zoontje, zijn eerste was het veld

Zijn grote liefde is zijn zoontje, zijn eerste was het veld

Met drie top 10-plaatsen en als eerste Belg in het algemeen klassement is Xandro Meurisse aan een heel knappe Tour de France bezig. De West-Vlaming was voorbije winter ook enkele keren in het veld te zien, zijn eerste liefde.

In de openingsetappe van de Tour de France Bruxelles-Brussel had Greg van Avermaet nog één man in zijn zog in de strijd voor de bolletjestrui op de Kapelmuur, tourdebutant Xandro Meurisse. Vorig jaar paste de West-Vlaming voor de Tour omwille van de geboorte van zijn zoontje Lowie, zijn grote liefde, zijn ... alles.

Wie in de zomer van 2018 het Europees kampioenschap op de weg , waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert respectievelijk zilver en brons pakten (lees hier), heeft gevolgd, herinnert zich ongetwijfeld de sterke prestatie van Xandro Meurisse. De voorbije winter was hij ook als deelnemer in het veld te zien in Bredene, Gullegem, Brussel en op het BK in Kruibeke.Wedstrijden in het veld ideaal om een paar keer diep te gaan

Voor de West-Vlaming van het team Want-Groupe Gobert was veldrijden zijn eerste liefde. "Veldrijden is echt wel mijn eerste liefde en als ik de toppers van vandaag op tv bezig zie, dan stel ik vast dat ik de cross nog steeds mis. Ik ben blij dat ik het ondertussen goed doe op de weg, maar ik vind het nog altijd jammer dat ik het niet gemaakt heb in het veldrijden.", vertelde Xandro nog eind december (lees hier)

Knappe prestaties in de Tour

Meurisse is het nu in elk geval aan het maken in de Tour. Op acht dagen reed hij drie keer in de top 10 (etappe 3:8ste, etappe 6:3de en etappe 8:7de) en is de fiere papa uit Zwevegem momenteel met een 13de plaats eerste Belg in het algemeen klassement.

"Ik ben ongeduldig om de rest te ontdekken ...", plukken we uit de reactie van Xandro Meurisse na de etappe met aankomst in Saint-Étienne ,die ene Thomas De Gendt op een tot 'kippenvelleidende' manier won.

Dat brengt ons tot het weergeven van de huidige top 5 voor de bollen:

1. Tim Wellens 43 ptn
2. Thomas De Gendt 37 ptn
3. Giulio Ciccone (Ita) 30 ptn
4. Xandro Meurisse 27 ptn
5. Dylan Theuns 13 ptn

Fotocredit Brayn D/Veldritkrant / Tekst Bart D

Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!