Happy Dog Cat

Merlier, Aerts en Van Kessel top 10 in GP Vermarc

Merlier, Aerts en Van Kessel top 10 in GP Vermarc

Tim Merlier, Toon Aerts en Corné van Kessel kleurden mee de finale in de eerste GP Vermarc Sport en werden daarvoor beloond met een plekje in de top 10 van de uitslag.

Op zondag 5 juli 2020 stond met de Grote Prijs Vermarc Sport een eerste profkoers op de Belgische wielerkalender, de heropstart in coronatijd. Voorafgaand aan de wedstrijd was Victor Campenaerts, samen met zijn vader, bedrijvig met het uitdelen van mondmaskers, het publiek aan het sensibiliseren... Ook in koers schuwde de werelduurrecordhouder geen inspanning. Hij lag niet alleen mee aan de basis van een vroege aanval, met onder andere Thijs Aerts en Tom Meeusen, maar was ook de motor ervan en hield stand tot het einde.

Campenaerts werd knap derde, achter de Nederlander Oscar Riesebeek. Beide heren moesten in de finale hun meerdere erkennen in de Fransman Florian Sénéchal, die in de slotkilometers soleerde naar de zege. Bij dit drietal reed ook Corné van Kessel. Zij waren kort voor het ingaan van de slotronde weggereden uit de kopgroep, waar ook Tim Merlier en Toon Aerts inzaten. Van Kessel moest echter de rol lossen vooraan en kwam als 10de over de streep. Tim Merlier, die met Riesebeek een ploegmaat op de kop van de wedstrijd had, finishte als zesde en Toon Aerts als zevende. Drie veldrijders in de top 10, mooi ...

"Ik ben tevreden over hoe het verliep", liet Corné van Kessel optekenen over zijn eerste wegkoers dit seizoen. "Ik kon me tot in de finale in de voorste gelederen tonen, maar ben toch wat teleurgesteld dat ik de laatste kilometeres de koplopers moest laten gaan."

Ploegleider Hilaire Van der Schueren van het team Circus Wanty Gobert zag zijn renners een mooie wedstrijd rijden. "Spijtig dat Corné van Kessel in de diepe finale de voeling met het leiderstrio verliest, want hij had een neus voor de goede vlucht."

"7de plek voor een tevreden Toon Aerts in de GP Vermarc", klinkt het bij de Telenet Baloise Lions.

Volledige uitslag KLIK HIER

Fotocredit FabyLuce


Interview voorafgaand aan de GP Vermarc Sport met Daan Soete KLIK HIER

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!