Velofollies 2024

Geen Kermiscross Ardooie in 2020

Geen Kermiscross Ardooie in 2020

Het bestuur van het Veldritcomité Ardooie heeft beslist om geen Kermiscross te organiseren dit jaar. Dit omwille van de coronacrisis. De beslissing wordt ook duidelijk geargumenteerd ...

"Naar aanleiding van de huidige genomen maatregelen in deze moeilijke COVID-tijden, hebben wij met het bestuur van het Veldritcomité Ardooie een beslissing moeten nemen over het al dan niet annuleren van onze wedstrijd op 15.10.2020. Na heel wat overleg hebben wij dan ook de moeilijke beslissing moeten nemen om onze wedstrijd dit jaar niet te laten doorgaan, doch er dan zeker volgend jaar opnieuw een supereditie van te maken.", luidt het in de mededeling, terug te vinden op de website van de organisatie.

"Graag hadden wij toch wat uitleg gegeven bij onze beslissing.", klinkt het. Deze kan je hiernavolgend integraal lezen, interessant en stof tot nadenken:

"De maatregelen die nu gelden zorgen ervoor dat wij momenteel onze talrijke, trouwe sponsors niet kunnen bezoeken. Daarenboven vinden wij het niet gepast om in deze moeilijke omstandigheden onze formules voor te stellen. Momenteel hebben vele sponsors heel wat andere uitdagingen die primeren. ‘Koop lokaal’ is een leuze die momenteel overal wordt gepromoot en die ook wij mee helpen promoten.

Momenteel zijn alle massa-evenementen verboden tot eind augustus 2020. De nationale veiligheidsraad heeft reeds enige tijd terug meegedeeld ons op de hoogte te brengen van wat men precies begrijpt onder massa-evenement. Tot op heden werd aan organisatoren van grote evenementen geen enkele bijkomende informatie gegeven zodat ook wij op dit vlak in het duister tasten. Indien er aangepaste maatregelen komen blijven wij nog steeds zitten met onderstaande vragen : welke zullen de aangepaste maatregelen zijn, hoeveel personen zullen wij mogen toelaten op het parcours, hoeveel sponsors zullen wij mogen ontvangen in onze VIP-tent, welke bijkomende maatregelen zullen wij als organisatie moeten nemen, …

Door het verschuiven van de internationale wegkalender stellen wij ook vast dat men “de monumenten” en de grote rondes sowieso wil laten doorgaan. Zoals het er momenteel uitziet is Gent-Wevelgem geprogrammeerd voor zondag 11.10.20 en de Ronde van Vlaanderen voor zondag 18.10.20. Mogelijks zou men nog proberen om Dwars door Vlaanderen te laten doorgaan op 14.10.20. Wij weten dan ook dat verschillende toppers waaronder Mathieu van der Poel en Wout van Aert de voorrang zullen geven aan de klassiekers waardoor wij hen zeker niet aan de start zullen krijgen van onze Kermiscross; mogelijks volgen nog renners die de klassiekers/monumenten willen rijden.

Hopelijk komt het zover niet, doch de specialisten sluiten een mogelijkse tweede Corona-golf in september-oktober niet uit.

Gezien wij onze voorbereidingen doorgaans aanvatten in maart zijn er momenteel te veel onzekerheden voor een succesvolle editie 2020 en starten wij reeds met de voorbereiding voor de editie 2021, vermoedelijk op 14.10.2021.

Wij hopen dan ook dat wij onze trouwe sponsors en ons publiek volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen op de 26 ste Kermiscross Ardooie

Hou jullie goed en draag zorg voor elkaar!" , aldus het Veldritcomité Ardooie vzw


Voeg aan dit alles ook nog toe dat de Kermiscross Ardooie niet rechtstreeks op TV wordt uitgezonden en dat Christophe Impens (Golazo) het belang daarvan recent nog aanhaalde (lees hier)

Fotocredit Veldritkrant 

De editie 2019 werd bij elite dames gewonnen door Kim Van de Steene en bij de heren door Gianni Vermeersch ( bekijk hier de winnaars van de voorbije jaren)

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!