Christophe Impens: 'Gezondheid van de mensen is prioritair'

Christophe Impens: 'Gezondheid van de mensen is prioritair'

Dat deze coronacrisis ook gevolgen zal hebben voor het veldrijden lijkt onvermijdelijk. Dat gaf Tomas Van Den Spiegel (Flanders Classics) gisteren al te kennen en blijkt ook uit de reacties van Christophe Impens (Golazo) en Jurgen Mettepenningen vandaag aan Sporza.

Door de coronacrisis verschuift het wegseizoen naar het najaar en geraakt het zo verweven met de eerste helft van het veldritseizoen. Dat brengt uiteraard extra kopzorgen met zich mee voor de organisatoren in het veldrijden.

"Er zijn een aantal organisatoren die nu hun budgetten moeten rondkrijgen. Budgetten in het veld, die komen uit ticketing, vip en sponsoring. Laat ons nu een kat een kat noemen en zeggen dat het niet de makkelijkste tijden zijn om daar aan te beginnen.", vertelde Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, gisteren (kijk en luister hier klik)

Belang van TV-uitzending

Christophe Impens van Golazo (organisator DVV Trofee, Ethias Cross, Rectavit Series, Wereldbekers Zonhoven en Namen) merkt op dat het van belang is dat de crossen op televisie worden uitgezonden. "Zolang dat gebeurt, verwacht ik niet dat er sponsors zullen afhaken.", klinkt het.

Kan je wel een Vip organiseren, zoveel mensen bij elkaar in een tent? Dat lijkt op heden onwaarschijnlijk ... een bron van inkomsten minder? "Financieel zou het pijn doen als die er niet zijn. In het allerslechtste geval kunnen we één jaar overleven zonder die Vip-inkomsten."

IMG_2001 Golazo love DVV.jpg (297 KB)

"Maar de cross begint wel pas over 5 maanden. We wachten af wat de Veiligheidsraad zegt over publiek en catering op sportevenementen. De gezondheid van de mensen is prioritair, ook tijdens het crossseizoen.", luidt het bij Christophe Impens

Solidariteit

Jurgen Mettepenningen, naast teammanager ook organisator van de Ambiancecross, pleit voor solidariteit als de inkomsten van de organisatoren zouden dalen.

"Ik verwacht dat renners in dat geval minder startgeld zullen vragen. Alleen door solidair te zijn met elkaar zal de cross overleven.", aldus Mettepenningen

Fotocredits Veldritkrant / bron reacties: Sporza
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!