Iserbyt sluit geslaagd seizoen af in Waregem

Iserbyt sluit geslaagd seizoen af in Waregem

Op woensdag 26 februari 2020 sluit het veldritseizoen af met de Cyclocross Masters Waregem, deel uitmakend van de Rectavit Series. Ook Eli Iserbyt zal present tekenen en mee de show kleuren.

In zijn eerste volwaardig profseizoen kroonde Eli Iserbyt zich met tien overwinningen tot één van de revelaties bij elite heren in het veld. De West-Vlaming schreef daarnaast het eindklassement in de DVV Verzekeringen Trofee op zijn naam en veroverde zilver op het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle. In de Superprestige en Wereldbeker was hij tweede in het eindklassement, dit achter respectievelijk zijn teamgenoot Laurens Sweeck en Toon Aerts.


Ambitieuze Iserbyt kaart eigen werkpuntjes aan

“Als ik de klok een jaar terug zou draaien, dan had ik nooit verwacht dat ik zo’n goed seizoen zou rijden”, maakt Iserbyt zelf de balans op. “Top vijf, daar zou ik al tevreden mee zijn. Nu ben ik alleen tevreden als ik kan winnen. Dat is toch een grote verandering. Toch is er nog ruimte voor verbetering. In december kende ik conditioneel een dipje, waardoor ik in de klassementen toch wel wat punten verloor. Kijk naar de wereldbeker. Ik win vier van de acht wedstrijden, toch ben ik niet de beste in de eindstand. Dat is een werkpunt voor volgend jaar: een heel seizoen op een constant niveau presteren.” Ook crosstechnisch zit er volgens Iserbyt nog wat rek op. “In het zand wil ik volgend jaar nog iets beter voor de dag komen.”

Na woensdag gaat de (cross)fiets onverbiddelijk voor even aan de kant. “Het is een intens en lang seizoen geweest. Voor het lichaam zal het deugd doen om alles even helemaal te resetten. In maart kunnen we dan terug op de fiets kruipen. De plannen voor de komende weken? Tien dagen Tenerife. Zonder fiets deze keer. Daar heb ik geen probleem mee. Als ik lui moet zijn, lukt me dat wel.”

Trial en Toyo Tires High Jump - meer tijd voor de supporters

P1160917 Trial.jpg (504 KB)


De Cyclocross Trial en de High Jump maken deel uit van het spektakel in Waregem. Iserbyt vindt het een mooie manier om het crossseizoen uit te zwaaien. “Je hebt ook wat meer tijd om wat aandacht te besteden aan de supporters. En die extra disciplines maakt het wat specialer. Daar is zeker wel ruimte voor. Liever een stadscross dan eentje door de zware modder.”

In de Toyo Tires High Jump is het uitkijken naar Tom Meeusen, die vorig jaar het record van Jan Denuwelaere evenaarde, met een sprong over 80 cm.

“Het is indrukwekkend hoe hoog sommige renners kunnen springen”, betuigt Iserbyt zijn respect. “Gelukkig voor mij liggen de balken tijdens de cross niet zo hoog (lacht). Vorig jaar geraakte ik in Waregem amper over 45 cm. Je kan die techniek wel verbeteren, maar meer dan vijf procent rek zit daar toch niet meer op. Het is een talent dat je hebt of niet. In de cross kan ik daar soms wel jaloers op zijn. Ik kan wel over die balkjes springen, maar ik haal niet dezelfde snelheid. Ook dat wil ik volgend jaar nog verbeteren.”

Eli sluit af met verwijzing naar zijn teamgenoot: "Let woensdag ook maar op Dieter Vanthourenhout, hij kan ook heel hoog springen.”

Fotocredits Veldritkrant / tekstbron: Golazo

Info Rectavit Cyclocross Waregem klik
Lees ook: Eli Iserbyt zette in Hulst de zegeteller op 10 klik

P1160914 Waregem.jpg (416 KB)

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!