Happy Dog Cat

Perfecte score voor Thibau Nys in Wereldbeker

Perfecte score voor Thibau Nys in Wereldbeker

Met ook winst in het Franse Nommay scoort Thibau Nys tot dusver een 6 op 6 in de Wereldbeker 2019-2020 bij de juniores. Remi Lelandais (Fra) en Emiel Verstrynge flankeerden Nys jr op het podium in Frankrijk.

Lennert Belmans werkte de lange rechte lijn na de start richting het veld heel snel af bij de juniores in Nommay, maar de kop werd overgenomen door de Zwitser Dario Lillo. In zijn spoor volgden Remi Lelandais (Fra), Thibau Nys en Emiel Verstrynge. De Fransman repte zich vervolgens naar voor met Nys in zijn wiel.

lange start.jpg (71 KB)lange startstrook

Het snelle parcours zorgde ervoor dat na twee rondes er nog zeven renners vooraan zaten. Naast bovengenoemde, ook Jetze Van Campenhout, Twan van der Drift (Ned) en Davide de Pretto (Ita). En ook Tibor del Grosso kwam stapsgewijs dichter.

Met nog drie rondes te gaan kregen we dan een kleinere kopgroep, met Lelandais, Lillo, Verstrynge, Del Grosso en Nys. Deze laatste, de wereldbekerleider bij de juniores, trok nog eens stevig door. Lelandais en Verstrynge schoven aanvankelijk mee maar zagen Nys junior toch van hen wegrijden. Enkele meters werden een vijftal seconden, die er dan weer vijftien werden, ... met andere woorden: Thibau Nys diepte zijn voorsprong uit en soleerde naar de zege, zijn zesde op zes wereldbekermanches bij de juniores, een perfecte score.

In de strijd voor de overige podiumplaatsen probeerde Verstrynge nog Lelandais kwijt te spelen maar finaal haalde de Fransman het voor plek twee.

NOM_4170 podium juniores.jpg (348 KB)

Met het oog op het WK veldrijden begin februari geeft Thibau Nys alvast heel sterke papieren af!

Volledige uitslag en stand in Wereldbeker van/na Nommay klik
Fotocredits TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!