Wie klopt Thibau Nys in Antwerpen? Dit zijn de tegenstanders

Wie klopt Thibau Nys in Antwerpen? Dit zijn de tegenstanders

Thibau Nys is torenhoog favoriet voor de Belgische titel bij de junioren op de oevers van de Schelde. De concurrentie kon hem dit jaar moeilijk verslaan, maar ze gaan hun vel zaterdag duur verkopen. Dit zijn de tegenstanders en ze zijn het eens: “Nys is dé te kloppen man.”

De op het eerste zicht banale valpartij in Diegem schakelde Jente Michels uit in de nieuwjaarsperiode. De man, die normaal op 1 januari de eerste keer zou uitkomen in de kleuren van IKO Crelan, staat sindsdien aan de kant met een polsbreuk (lees hier).

“Het herstel is goed verlopen. Sinds dinsdag ben ik uit het gips”, vertelde de ex-kampioen bij de nieuwelingen. “Nu volgen er nog oefeningen bij de kiné en zaterdag zal ik starten op het BK met een brace.”

De man van de laatste weken komt ook uit het kamp van IKO Crelan. Lennert Belmans onderstreepte zijn goede vorm met een overwinning in Brussel (lees hier). De tweedejaars was zowat de enige die Nys lang kon volgen tijdens de laatste wedstrijden. “Ik heb wel een beetje naar dit weekend toegewerkt”, vertelde hij. “In de kerstvakantie heb ik meer en intensievere trainingen gedaan om zo een piek te creëren.”

Concurrentie mag Nys ook verwachten uit zijn eigen ploeg. Ward Huybs is dit seizoen sterk op dreef en staat zowat wekelijks mee op het podium. “We zijn met zes renners die kunnen meestrijden”, aldus de tweedejaarsjunior van de AA Drink Young Lions. “Elke fout zal worden afgestraft en alles moet gewoon perfect zijn om de titel te grijpen.”

Emiel Verstrynge tankte nog wat extra vertrouwen door te winnen in Gullegem. “Ik denk wel dat ik een plek in de top vijf verdien. Zeker gezien de omloop. Het zal een snelle wedstrijd worden met een paar zandstroken. Twee dingen die me goed liggen.”

Wat met de jongens van Callant-Pauwels Sauzen?

De junioren van Callant-Pauwels Sauzen lijken dit seizoen iets minder zichtbaar. Hoe de vorm van Yorben Lauryssen nu is, is moeilijk in te schatten. “Ik liet inderdaad Baal, Gullegem en Brussel aan me voorbijgaan”, vertelde hij. “Ik vertoefde afgelopen week in Malaga, waar ik me goed kon voorbereiden op het BK.”

Als eerstejaars finishte Lauryssen vorig jaar al derde in Antwerpen. “Dat geeft wel extra vertrouwen. Nys is uiteraard favoriet, maar ik verwacht een spannende strijd. We bewezen eerder dit seizoen al erg aan elkaar gewaagd te zijn.”

Jetze Van Campenhout liet na een paar mindere wedstrijden in de eindejaarsperiode wel weer zien wat hij kan door op het podium te klimmen in Brussel en zelfs te winnen in Bredene (lees hier).

“Die mindere periode was vooral te wijten aan hardnekkige rugproblemen”, liet Van Campenhout optekenen. “De wedstrijd pijnloos afwerken zou voor mij al een overwinning zijn. Voor de rest zien we wel waar ik uitkom.”


De junioren strijden zaterdag om 13u45 voor hun titel. De wedstrijd is live te volgen op Sporza. Vind alle info stapsgewijs via onze kalenderpagina klik

Fotocredit TFoto

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!