Jetze Van Campenhout toont zijn klasse in Bredene

Jetze Van Campenhout toont zijn klasse in Bredene

Jetze Van Campenhout heeft de wedstrijd bij de juniores gewonnen van de Ethias Cross Bredene. Noé Castille (Fra) en Jelle Harteel werden respectievelijke tweede en derde.

Het leek er bij de junioren in Bredene lange tijd op dat Noé Castille (Fra), Alessio De Maere en Davide di Pretto (Ita) het podium zouden halen maar uiteindelijk stond enkel de Fransman er op.

Van Jetze Van Campenhout was rondenlang geen sprake vooraan de wedstrijd maar de Callant-Doltcinirenner schoof langzaam maar zeker op gedurende de wedstrijd en wist bovendien te soleren naar de zege. Misschien mede met dank aan de foutenlast, op onder andere de schuine kant, van de koplopers. De Italiaan Di Pretto verloor bovendien kostbare tijd in de materiaalpost en zou wat terugzakken. Terwijl Castille vervolgens een tweede plaats wist te consolideren. Jelle Harteel won het spurtje voor de derde plaats van Corran-Carrick Anderson. Alessio De Maere, die lang mee de wedstrijd vooraan kleurde, werd vijfde.

Van Campenhout zei naderhand dat hij door een val bij de start niet mee was. "Maar ik was ook gewoon niet goed genoeg. Het tempo lag in de openingsronde te hoog voor mij." gaf hij eerlijk toe.

In de tweede koershelft vond hij dan het juiste ritme en eens vooraan was Jetze de betere op de technische stroken. "Na zo'n lange inhaalrace winnen is net nog iets mooier. Als je niet meer verwacht te winnen, is het altijd veel leuker.", aldus Jetze Van Campenhout

Fotocredits Veldritkrant / bron reacties: Ethias Cross Bredene
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

augustus 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!