Tussenstanden in DVV Trofee richting Brussels Universities Cyclocross

Tussenstanden in DVV Trofee richting Brussels Universities Cyclocross

Met nog twee manches te rijden in de DVV Verzekeringen Trofee geven we jullie een tussenstand mee van de klassementen. Eli Iserbyt staat er alvast behoorlijk goed voor.

Eli Iserbyt is leider in het hoofdklassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Mathieu van der Poel staat tweede daarin maar vormt in principe sowieso geen bedreiging voor de West-Vlaming, vermits de wereldkampioen de slotmanche niet rijdt. Michael Vanthourenhout, teamgenoot van Iserbyt, volgt op meer dan 5 minuten.

Bij de dames staat het jong Nederlands talent op kop, Ceylin del Carmen Alvarado. Als zij blijft presteren als de laatste weken en geen pech kent, moeten de twee minuten voorsprong volstaan om te consolideren.

De strijd voor de eindzege in de beloftencategorie kan nog spannend worden. Yentl Bekaert heeft momenteel slechts 18 seconden voorsprong op Belgisch kampioen Kielich.

De dames juniores rijden in de Brussels Universities Cyclocross hun vierde en laatste manche van de Helen 100 Trophy. De top 5 staat in dat klassement momenteel binnen de twee minuten van elkaar. Daar kunnen de posities dus ook nog wijzigen.

Klassement elite heren klik
1. Eli Iserbyt
2. Mathieu van der Poel (Ned) op 4'12"
3. Michael Vanthourenhout op 5'10"

Klassement dames klik
1. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)
2. Annemarie Worst (Ned) op 2'06"
3. Yara Kastelijn (Ned) op 5'11"

Klassement beloften heren klik
1. Yentl Bekaert
2. Timo Kielich op 18 sec
3. Anton Ferdinande op 1'26"

Klassement dames juniores klik
1. Fem van Empel (Ned)
2. Ilse Pluimers (Ned) op 37 sec
3. Leonie Bentveld (Ned) op 48 sec
4. Mirre Knaven (Ned) op 1'15"
5. Madigan Munro (USA) op 1'45"

DVV Team Trofee

De DVV Team Trofee deed zijn intrede in het veldritseizoen 2016-2017. De Telenet Fidea Lions wonnen het eindklassement van de eerste twee edities en vorig seizoen was dat Corendon-Circus. Dit ploegenklassement is gebaseerd op de som van tijd van drie renners per ploeg, zijnde de beste elite dame en twee elite heren, en wordt opgemaakt na elke manche. Voor het eindklassement zal dan de som worden gemaakt van de 8 manches. Een tussenstand na Baal

1. Alpecin-Fenix in 16 u 52 min 9 sec
2. Telenet Baloise Lions op 7 min 53 sec
3. Pauwels Sauzen-Bingoal op 9 min 36sec
4. Creafin-Fristads op 22 min 26 sec

Er zijn nog twee manches te rijden, namelijk de Brussels Universities Cyclocross en de Krawatencross in Lille. Het team van Mathieu van der Poel staat momenteel eerste met een mooie voorsprong maar zal zijn kopman moeten missen in de slotmanche. De Telenet Baloise Lions moeten dan weer Toon Aerts missen in Brussel.

Toyo Tires Quick Start

Voor de editie van de DVV Trofee 2019-2020 is er in elke manche de Toyo Tires Quick Start. TussenstandTussenstand Toyo Tires.jpg (51 KB)
De eindzege in dit klassement is eigenlijk al binnen voor Eli Iserbyt. Er resten nog maximaal 6 punten te verdienen en hij heeft er 8 voor op Mathieu van der Poel, de tweede momenteel. Bij elite dames en de beloften is de strijd nog open.

Het reglement

De eerste drie renners die passeren aan de boog van Toyo Tires op het einde van de eerste ronde (dus niet bij het induiken van het veld) kunnen er bonificaties verdienen voor het eindklassement:

Eerste: 15 sec
Tweede: 10 sec
Derde: 5 sec

Op hetzelfde moment kunnen elite dames en heren en beloften in elke manche punten verdienen voor het eindklassement van de Toyo Tires Quick Start ranking

Eerste: 3 punten
Tweede: 2 punten
Derde: 1 punt

Voorwaarde hier is wel de wedstrijd uitrijden. Bij gelijke puntenstand op het einde zal de uitslag van de laatst gereden DVV Trofee-wedstrijd bepalend zijn.

De renner met het meest aantal punten na de slotmanche is eindwinnaar. Deze ontvangt op de prijsuitreiking dan een cheque twv 2500 euro (elites dames en heren) en twv 500 euro (beloften)

Fotocredit Veldritkrant

Info Brussels Universities Cyclocross op 5 januari 2020 klik

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!