Corné van Kessel wil zich zeker tonen in Baal

Corné van Kessel wil zich zeker tonen in Baal

Op 1 januari 2020 staat de GP Sven Nys in Baal op het menu. Corné van Kessel zal er het nieuwe jaar starten in een andere outfit, die van het nieuwe Tormans CX team. Een extra prikkel dus, voor de in België wonende Nederlander, om zijn goede vorm te etaleren.

Corné Van Kessel is al enkele weken zeer goed bezig. In Namen en Loenhout haalde hij zelfs het podium. "Ik heb een hele goede kerstperiode achter de rug", beaamt de 28-jarige Nederlander, die in Herentals woont. "Ik kom dus met een goed gevoel naar Baal afgezakt, ook al omdat ik er start voor een nieuwe ploeg (lees hier). Dan wil je toch zeker een goede uitslag neerzetten."

Na tien jaar verlaat Van Kessel de vertrouwde stal van teammanager Sven Nys. "Het is de eerste keer dat ik van ploeg verander. Het is een goede beslissing geweest. Ik hoop mezelf nog te verbeteren door andere lucht op te snuiven. Ik ben nu samen met Quinten Hermans kopman. We gaan ons vel zo duur mogelijk verkopen."

In 2018 werd Van Kessel nog derde in Baal. Het parcours ligt hem dus. "De voorbije jaren was het door de regenval steeds bijzonder zwaar. De regen is dit jaar wat achterwege gebleven, waardoor het er droger zal bijliggen. Maar Baal blijft een lastige bedoening." De DVV Verzekeringen Trofee was dit seizoen tot dusver nog geen onverdeeld succes voor de Nederlander. "In Hamme kende ik in de eerste ronde al pech op een snel parcours. Dan is het moeilijk om terug in koers te komen. Ook in de Koppenbergcross verloor ik tijd. Maar het parcours in Baal leent zich ertoe om tijd terug te pakken."

Meer fans voor Corné

Met zijn goede uitslagen en sympathieke uitstraling blijft Van Kessel intussen fans bijwinnen. In Loenhout kwamen drie bussen vol Corné-fans naar de Azencross. "Ik merk ook dat ik steeds meer fans krijg, ja. Ik val op met mijn uitslagen. Bovendien word ik steeds meer aanvaard als Nederlander in een Belgische sport. En da's niet eenvoudig."

De GP Sven Nys is altijd een 'specialleke' omdat het georganiseerd wordt op nieuwjaarsdag. "Maar ik zal heel vroeg in mijn bed liggen", geeft Van Kessel toe. "Ik zal middernacht niet halen. Het is dan wel de jaarwisseling, voor mij is het ook een gewone avond voor een wedstrijd."

Fotocredit TFoto / tekstbron: Golazo-DVV Trofee

Info GP Sven Nys 2020 klik

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!