Happy Dog Cat

Corné van Kessel en Quinten Hermans in nieuw project

Corné van Kessel en Quinten Hermans in nieuw project

Een nieuw project zal deze winter in het veld verschijnen. Vanaf 1 januari 2020 rijden Quinten Hermans en Corné Van Kessel voor Tormans CX Team by Wanty-Gobert

"Vanaf de eerste januari zal een nieuw team, gesponsord door Tormans Group, maar beheerd door de structuur Want You Cycling die al de wegploeg Wanty-Gobert onder haar hoede heeft, twee van de tien beste veldrijders in de wereld verwelkomen."; klink het. Quinten Hermans en Corné Van Kessel zullen de komende drie jaar in de winter in de kleuren van het Tormans CX team en in de zomer op de weg in die van Wanty-Gobert verschijnen, aangezien beiden een paragraaf onder een contract tot eind 2022 gezet hebben.

Dit project werd in stelling gebracht dankzij Hans Van Kasteren. De Nederlander, oud-manager van de formatie Telenet-Fidea, heeft de alchemie tussen veldrijden, een discipline die hij van dichtbij bleef volgen aangezien hij de carrières van Quinten Hermans en Corné Van Kessel opvolgt, en de weg met Wanty-Gobert voltooid.

Want You Cycling is de door Jean-François Bourlart geadministreerde structuur die het Professioneel Continentaal team Wanty-Gobert superviseert.

Jean-François Bourlart (algemeen manager Want You Cycling):
« We zijn zeer fier om deze nieuwe uitdaging in de cyclocross aan te gaan. Sinds enkele jaren speelde dit idee in ons achterhoofd, maar we wilden het project op een degelijk niveau concretiseren. Het wordt dus gerealiseerd dankzij de komst van een nieuwe partner en twee van de beste renners in de wereld. Het is ongelofelijk. We willen dat het Tormans CX Team de komende jaren een referentie in de cyclocross wordt en een mooi project rond Wanty-Gobert dat de weg en het veldrijden combineert op poten zetten. »

Hilaire Van Der Schueren (sportief directeur Wanty-Gobert) :
« Sinds het einde van de Palmans ploeg meer dan een decennia geleden, betekende de cyclocross enkel nostalgie voor mij. Ik ben blij dat ik dankzij het nieuwe project van Want You de kans krijg om naar deze andere tak van het wielrennen terug te keren. Quinten Hermans en Corné Van Kessel zijn zeer goede cyclocrossers, met een groot potentieel op de weg. Dit project zal hen de mogelijkheid geven om zich dankzij een degelijk wegprogramma verder te ontplooien. Ik kijk er al naar uit om opnieuw in het veld te verschijnen en deze talenten achter de schermen te begeleiden! »

Jan Tormans (CEO Tormans Group) :
« Al zeven jaar speelde dit project in mijn hoofd, omdat het veldrijden me echt passioneert! De visibiliteit tijdens de wedstrijden is grandioos, en de sfeer optimaal. Met Hans Van Kasteren wilden we een cyclocrossploeg opstarten. Zo gezegd, zo gedaan! Met Quinten en Corné kan dat niet anders dan slagen! Door ons aan de wegploeg Wanty-Gobert aan te hechten, beschikken we over een extra voordeel om te slagen en successen binnen te halen! »

Hans van Kasteren:
« Ik had Quinten en Corné beloofd om voor hen een project waarbij ze zowel op de weg als in het veld progressie konden maken uit te zoeken. Mijn idee was om een nieuwe ploeg op te starten, maar uiteindelijk vonden we een veel beter alternatief met de integratie in Wanty-Gobert. Nu kunnen ze de kleuren van Tormans Group verdedigen in de winter, in de cyclocross, en de grootste wedstrijden op de weg betwisten met Wanty-Gobert. »

Quinten Hermans :
« Het nieuwe project van Tormans CX by Wanty-Gobert kwam als een godsgeschenk. Op mijn jonge leeftijd heb ik nood aan een langetermijnvisie en ik ben zeer blij dat Tormans CX mij het vertrouwen geeft om de komende drie jaar samen aan mijn carrière te bouwen. Ik heb grote ambitie om meer op de weg te rijden, maar niet ten koste van de cyclocross, en laat dit nu net de opzet van mijn toekomstige team zijn. Zowel op de weg als in het veld zullen Corné en ik de volledige steun krijgen. We rijden al jaren voor hetzelfde team en kijken ernaar uit om in januari bij Wanty-Gobert in een zeer cohesieve groep terecht te komen. Ik wacht vol ongeduld op de uitdaging om een wegprogramma op een hoger niveau aan te vatten, maar eerst wil ik een goed crossseizoen voltooien! »

Corné van Kessel :
« Ik ben zeer blij met deze nieuwe stap in mijn carrière, waarbij ik de weg en het veld zo optimaal mogelijk zal kunnen combineren. Ik wil deze winter opnieuw zo regelmatig mogelijk presteren, en vanaf januari met het oog op de kampioenschappen en de eerste wedstrijden in de kleuren van Tormans CX mijn beste vorm tonen. Een mooi wegprogramma met Wanty-Gobert in de zomer zal me ten goede komen in de winter. Daar zal voor mij een rol weggelegd zijn om mijn nieuwe ploeggenoten naar succes te helpen. Ik ben gemotiveerd om dit nieuwe project kleur te geven! »

bron: persbericht van het team
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!