Annemarie Worst wint de sprint voor de zege in Diegem

Annemarie Worst wint de sprint voor de zege in Diegem

Een mooie strijd in de Superprestige Diegem bij de dames, alweer gedomineerd door Nederland, werd gewonnen in een sprint met twee door Annemarie Worst. Ceylin del Carmen Alvarado werd tweede en Yara Kastelijn derde.

Ook in Diegem werd de wedstrijd bij de dames gedomineerd door Nederland. Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Ceylin del Carmen Alvarado vormden al vroeg in de wedstrijd de kopgroep. Sanne Cant probeerde wel maar slaagde er niet in om de drie te vervoegen. Dat wisten youngsters Inge van der Heijden en Shirin van Arooij (juniore!) wel te doen. Alvarado en Kastelijn probeerden weg te geraken maar dat lukte niet meteen. Uiteindelijk kwam dan toch het moment van de Europese beloftenkampioene en ze pakte enige voorsprong. Maar Kastelijn liet niet begaan en reed met Worst in haar wiel het kloofje dicht. Het werd een langgerekte sprint in de laatste ronde, waarbij Yara Kastelijn het onderspit moest delven. Annemarie Worst spurtte sneller dan haar landgenote Alvarado en mocht op het hoogste schavotje.

Ceylin del Carmen Alvarado behoudt haar leidersplaats in de Superprestige.

"Tot op de streep vechten om de overwinning, dat was toch weer een tijdje geleden.", zei Annemarie Worst na afloop. "We waren echt aan elkaar gewaagd, niemand geraakte weg. Vanaf de klim ging Yara sprinten in de slotronde en daarna probeerde Ceylin het nog een keertje. In de sprint wist ik dat ik zo dicht mogelijk op het wiel moest zitten, na de trappen zo snel mogelijk weer in de pedalen moest en dan zo snel mogelijk moest sprinten, want lang is de finish hier niet. Het was echt lastig vandaag, dus ik ben zo blij met deze overwinning!

Fotocredit TFoto / bron reactie: Superprestige Diegem

Volledige uitslag en klassement klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!