Van der Poel vond podiumplaats naast Niels Albert in Waaslandcross anno 2013 een speciaal moment

Van der Poel vond podiumplaats naast Niels Albert in Waaslandcross anno 2013 een speciaal moment

Zaterdag 21 december staat de Waaslandcross in Sint-Niklaas op het programma, een manche van de Rectavit Series. Wereldkampioen Mathieu van der Poel zakt met veel plezier af naar Provinciaal Domein De Ster. 

De eindejaarsperiode is traditioneel een drukke periode in veldritland. Vanaf zaterdag 21 december staan er in een tijdsbestek van vijftien dagen maar liefst negen veldritten op het programma. De Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas trekt zaterdag de trein op gang.

Mathieu van der Poel, op woensdag nog verkozen tot Sportman van het Jaar in Nederland (lees hier), zakt graag af naar Sint-Niklaas. De Nederlander schreef de wedstrijd bij de elite al twee keer op zijn naam, maar de mooiste herinnering bewaart hij misschien wel aan een tweede plaats bij zijn eerste deelname in 2013. “Die wedstrijd staat nog steeds in mijn geheugen gegrift”, verklapt Van der Poel. “Ik was amper 18 jaar en reed nog voor Enertherm-BKCP (de jeugdacademie van BKCP, nvdr). Als jonge gast reed ik mee met de profs en de wedstrijd draaide uit op een millimeterspurt met Niels Albert, de kopman van onze hoofdploeg toen.”

P1050272 podium Waaslandcross heren 2013.jpg (398 KB)

Van der Poel werd tweede, maar stond te glunderen op het podium. “Dat was toch een heel speciaal moment, samen met onze kopman op het podium staan. Ook aan de overwinning van vorig jaar hangen goede herinneringen. Ik heb de zege toen niet cadeau gekregen van een sterke Quinten Hermans.” 

Mooie wedstrijd

De Rectavit Waaslandcross in Sint-Niklaas maakt geen deel uit van een regelmatigheidscriterium, toch schat Van der Poel de waarde van de wedstrijd niet minder hoog in. “Het is gewoon een hele mooie wedstrijd, ook door de afwisseling met de zandpassage. Met de loodzware wereldbeker in Namen kiezen een aantal renners ervoor om alleen zondag te rijden, maar ik kom hier gewoon heel graag.”

Fotocredits Veldritkrant / tekstbron: Golazo

Lees: Niels Albert houdt ploegmaat Van der Poel van eerste profzege in Sint-Niklaas klik

Fotoreeks anno 2013: klik

Info Waaslandcross 2019 klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!