Happy Dog Cat

CX Essen gaat voor 'The place to be'

CX Essen gaat voor 'The place to be'

Een paar maanden terug dreigde de cyclocross in Essen na meer dan 50 jaar nog te verdwijnen, maar drie lokale ondernemers beslisten om hun schouders er onder te zetten, met een weldoordachte aanpak.

Op zaterdag 7 december 2019 staat de Robotland Cyclocross Essen op het programma, een manche van de Ethias Cross. Dat is op zich bijzonder, wetende dat een tweetal maanden terug de Molenheidevrienden na meer dan 50 jaar organisatie eigenlijk de handdoek in de ring moesten gooien. Maar lokale ondernemers Robin Jacobs, Ron van Nijnatten en Luc Van Thillo wilden de veldrit niet zien verdwijnen en beslisten om hun schouders onder een nieuw project CX Essen te zetten.

The place to be

Zij willen voortbouwen op het goede werk van de voorbije jaren en zich uitgesproken focussen op de lokale verankering. "Die is voor ons uiterst belangrijk", klinkt het. "De cyclocross moet in Essen en omstreken uitgroeien tot 'the place to be'." De organisatie kiest bijvoorbeeld heel bewust voor lokale foodtrucks, dito DJ Team Wol, .... Die insteek werd alvast goed onthaald: "Eigenlijk is heel Essen mee op de kar gesprongen, want we hebben enorm veel steun gehad van ondernemers en de bevolking", vertelt Robin Jacobs.

Op zondag, daags na de cross, is er een gratis familiedag op het terrein, waar jong en oud zich kunnen amuseren. Met o.a. jeugdinitiatie olv Jim Aernouts, springkastelen, workshops, toegang tot de oude douaneloods die in opbouw is tot Robotland, ... en om 17 u mag het gras dan weer groeien met Sam Gooris.

Blikvangers

Voor een definitieve deelnemerslijst is het nog te vroeg maar er werden de voorbije weken toch al enkele interessante namen gelost voor de vijfde Ethias cross van dit seizoen. Lokale toppers Tom Meeusen en Jim Aernouts mochten uiteraard niet ontbreken en Zdenek Stybar, ook uit de buurt, rijdt er zijn eerste cross dit seizoen. Bij de dames maakt veelvoudig wereldkampioene Marianne Vos er haar winterdebuut. Nog enkele namen, die we de revue zagen passeren: Tom Pidcock, Anna Kay, Loes Sels, Ellen Van Loy, Kim Van de Steene, Quinten Hermans, David van der Poel, Gianni Vermeersch, Alicia Franck, ... alsook Xandro Meurisse, wegrenner met een cyclocrosshart (lees hier)

Fotocredit CX Essen

Info (programma, ...) CX Essen op zaterdag 7 december 2019 klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!