Felipe Orts Lloret boekt ook resultaat in Zwitserland

Felipe Orts Llorett won enkele weken terug in eigen land vijf wedstrijden op rij. Ook in de EKZ Cross Tour doet de Spaanse kampioen veldrijden het goed

De 25-jarige Felipe Orts Llorett wist de Spaanse titel veldrijden te pakken bij de juniores, beloften (2 keer) en bij elite heren begin dit jaar. In 2017 werd hij tweede op het WK veldrijden bij de beloften. Joris Nieuwenhuis won dat WK, Sieben Wouter nam het brons. Op het jongste EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle werd de renner van Team Teika-GSport-BH 9de en op de UCI-ranking staat hij op een mooie 12de stek.

De huidig Spaanse kampioen veldrijden Orts won op 26/10, 27/10, 1/11, 2/11 en 3/11 de 'Ziklo Kross' in zijn eigen land, twee UCI C1- en drie UCI C2-wedstrijden, waar ook enkele Belgen aan deelnamen. Zo mocht Dieter Vanthourenhout begin november drie keer mee op het podium met de Spanjaard. En ook in de Zwitserse EKZ Cross Tour reden beide heren mee. Meer zelfs, zowel Felipe Orts Lloret als Dieter Vanthourenhout toppen er na twee wedstrijden het tussenklassement (zie hier) met 140 punten. De Pauwels Sauzen-Bingoalrenner mag bij de volgende manche de leiderstrui dragen. Komend weekend komen ze allebei in actie op Belgische bodem.