Gianni Vermeersch zegeviert in Ardooie

Gianni Vermeersch zegeviert in Ardooie

Gianni Vermeersch heeft de 25ste editie van de Kermiscross Ardooie op zijn naam weten te schrijven. Tom Pidcock en Tim Merlier vergezelden de West-Vlaming op het podium.

Vrij vroeg in de wedstrijd vormden Tom Pidcock en Gianni Vermeersch een kopduo in de modder van Ardooie. De twee hielden stand tegen een iets grotere groep, die op 4 ronden van het einde leek te naderen. Bij die achtervolgers Nicolas Cleppe, Tim Merlier, Thijs Aerts, Jim Aernouts en Diether Sweeck.

Op ongeveer twee ronden van het einde wist Vermeersch een kloofje te slaan op de Britse metgezel en soleerde hij naar de finish. Pidcock consolideerde de tweede plaats. De strijd voor de derde podiumplaats werd beslecht tussen Thijs Aerts en Tim Merlier. De Belgische wegkampioen, die zijn eerste veldrit van het seizoen reed, haalde het en mocht dus al meteen mee op het podium.

"Voor mij is dit een hele mooie overwinning.", vertelde Vermeersch. "Het is in eigen streek en als peter van deze cross." Toen Pidcock probeerde weg te rijden van Gianni, reed hij er naartoe. "Ik had de indruk dat het beste er toen een beetje af was bij Thomas en toen heb ik mijn kans gewaagd.", legde de Creafin-Fristadsrenner uit. "De echte zware modderstroken, ... waren de stukken waar ik het verschil kon maken." Zo pakte de West-Vlaming na de overwinning in de Jingle Cross eerder dit seizoen, in Ardooie zijn tweede, de eerste profzege op Belgische bodem.

IMG_2564 Gianni lopend.jpg (239 KB)

Vind de volledige uitslag van Kermiscross Ardooie hier

Fotocredits Veldritkrant




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!