Pauline Ferrand-Prévot topt op WK MTB XCO

Pauline Ferrand-Prévot topt op WK MTB XCO

Pauline Ferrand-Prévot heeft in Canada de wereldtitel mountainbike crosscountry 2019 gepakt. De prestatie is des te knapper als je weet dat de Française enkele maanden out was na een operatie in januari.

Pauline Ferrand-Prévot heeft in het Canadese Mont-Sainte-Anne voor de tweede maal de wereldtitel mountainbike crosscountry (XCO) veroverd.

In 2015 schreef de Française geschiedenis door zowel op de weg, in het veld als in het mountainbiken wereldkampioen te worden. In de periode erna sukkelde 'PFP' met terugkerende pijn in haar linker onderbeen en had ze ook het gevoel dat haar been sliep als ze op de fiets zat, waardoor ze niet naar behoren kon presteren. Eind 2018 kwam dan eindelijk de diagnose dat Iliacale endofibrose de oorzaak was van alle ellende.(lees hier) Na een operatieve ingreep aan beide benen in januari was Pauline noodgedwongen enkele maanden out. In maart kreeg ze groen licht om terug te fietsen.

Begin augustus vierde PFP haar comeback op het hoogste niveau met een World Cup-zege MTB XCO in het Italiaanse Val di Sole. De kroon op de terugkeer pakte ze het voorbije weekend in Canada door wereldkampioen te worden in de discipline. Het zilver was voor Jolanda Neff (Zwi) en het brons voor de Australische Rebecca McConnell . Githa Michiels, die de Belgische kleuren verdedigde, finishte als 19de.

Bij elite heren topte de Zwitserse mountainbikelegende Nino Schürter voor de 8ste keer, zijn 5de wereldtitel op rij. Mathias Flückiger (Zwi) en Stéphane Templer (Fra) waren respectievelijk goed voor zilver en brons. Mathieu van der Poel nam niet deel aan dit WK omwille van de keuze voor het wereldkampioenschap op de weg in Yorkshire en de voorbereiding er naartoe (lees hier).


Fotocopyright Red Bull content pool/ Boris Beyer




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!