Vanomobil Kijkdagen
Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24
zin om te adverteren

Mathieu van der Poel rijdt Tour of Britain in voorbereiding op WK

Mathieu van der Poel rijdt Tour of Britain in voorbereiding op WK

In voorbereiding op het WK op de weg zal Mathieu van der Poel in september deelnemen aan de OVO Energy Tour of Britain, laat nu ook de organisatie vandaag weten.

Mathieu van der Poel zal in september voor het eerst de OVO Energy Tour of Britain (7-14/9) rijden, dit in volle focus op het WK wegwielrennen in Yorkshire (GBr) later in de maand. Ook voor het team Corendon-Circus is het een eerste deelname aan de Britse rittenkoers.

"Ik ben erg blij dat de organisator ons team de kans geeft om voor de eerste keer deel te nemen en het helpt me tegelijkertijd om me op de best mogelijke manier voor te bereiden op het WK (lees ook hier)", laat Van der Poel voor de organisatie optekenen. "Uiteraard gaan we het roadbook bestuderen om te beslissen waar en wanneer we kunnen proberen te gaan voor etappewinst.", klinkt het ook ambitieus.

Koersdirecteur van OVO Energy Tour of Britain, Mick Bennett, die aangeeft Van der Poel bewonderd te hebben in oa de Amstel Gold Race, is blij dat nu ook het Brits publiek zal kunnen genieten van zijn talent: "We zijn verheugd dat Mathieu, zijn team en de Nederlandse federatie de OVO Energy Tour of Britain zien als een belangrijk onderdeel van zijn wegcampagne in 2019 en we kijken ernaar uit hem te verwelkomen."

Mathieu kan er in de voetsporen treden van vader Adrie, die in 1991 de vijfde etappe van de toen genaamde Kellogg's Tour won, de voorganger van de Tour of Britain.

fotocredits Veldritkrant / bron: Tour of Britain
Zoeken

Kalender

juni 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930