Ladbrokes
Velofollies 2020
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Mathieu van der Poel neemt deel aan het WK op de weg

Mathieu van der Poel neemt deel aan het WK op de weg

De kogel is door de kerk: Mathieu van der Poel zal deel uitmaken van de Nederlandse selectie voor het WK wegwielrennen in Yorkshire en komt één week later aan de start in het mountainbike testevent van Tokyo voor de Olympische spelen

Mathieu van der Poel zal deel uitmaken van de Nederlandse selectie voor het wereldkampioenschap wegwielrennen 2019 in Yorkshire. "Rekening houdend met het feit dat het WK mountainbike (Mont-Sainte-Anne, Canada), het WK wegwielrennen en het testevent in Tokyo dit jaar op drie verschillende continenten zal plaatsvinden, moeten er keuzes worden gemaakt.", klinkt het vanuit het team Corendon-Circus.

Hét grote doel: Olympische Spelen Tokyo 2020

Daarom werd er besloten om het WK mountainbike en de laatste wereldbeker MTB in Snowshoe (VS) te laten vallen. Van der Poel zal eind september dus deelnemen aan het WK wegwielrennen en één week later aan het mountainbike-testevent in Tokyo, met het oog op de Olympische spelen van 2020.

Mathieu van der Poel maakt keuzes en Tokyo 2020 is het grote doel "Ik vind het uiteraard erg jammer dat ik het WK mountainbike links moet laten liggen, maar er moeten nu eenmaal keuzes gemaakt worden. Ik kan niet ontkennen dat het WK-parcours in Yorkshire mij moet liggen, daarom kies ik dit jaar resoluut voor het WK op de weg. Ik wil bovendien absoluut aanwezig zijn op het testevent in Tokyo, de Olympische Spelen van 2020 zijn nog steeds het grote doel. De drie events combineren is niet haalbaar.", aldus Van der Poel

De beslissing met betrekking tot deelname aan het WK kwam er onder andere na een gesprek met bondscoach Koos Moerenhout en de KNWU. "Ik ben blij dat we Mathieu kunnen opnemen in de Nederlandse selectie voor Yorkshire. Ik ben ervan overtuigd dat we met een sterke ploeg aan het vertrek staan en met van der Poel erbij neemt de kracht van de Nederlandse ploeg alleen maar toe", is Moerenhout overtuigd.

Het management van Corendon-Circus : "Drie disciplines combineren brengt automatisch ook de noodzaak mee om keuzes te maken. We hebben de verschillende scenario’s grondig geanalyseerd - in samenspraak met Mathieu - en zien de combinatie tussen het WK op de weg en het testevent in Tokyo als de meest optimale en haalbare."

"Bovendien willen we absoluut aanwezig zijn op het testevent in Tokyo. We werken al sinds 2018 consistent toe richting de Olympische Spelen van 2020, die zowel voor Mathieu als voor ons als team het grote doel zijn. Volgend jaar vindt het WK mountainbike dan weer plaats in Albstadt, een omloop die Mathieu ook goed moet liggen, gezien zijn goede resultaten daar de laatste jaren. Die combinatie met de Olympische spelen past wel."

 

Veldritseizoen

Mathieu van der Poel zijn veldritseizoen 2019-2020 zou dan starten per 1 november met de Koppenbergcross volgens Sporza. Maar het zou ook 'ietsje' vroeger kunnen zijn, ving Veldritkrant op.

Foto Veldritkrant / bron: Team Corendon-Circus en KNWU
Zoeken

Kalender

december 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031