Vanomobil Kijkdagen
Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24
zin om te adverteren

Pauline Ferrand-Prévot voor een hele poos uit competitie

Pauline Ferrand-Prévot voor een hele poos uit competitie

De wereldkampioene veldrijden van 2015 Pauline Ferrand-Prévot zal noodgedwongen een viertal maanden uit competitie zijn. Uit onderzoek blijkt dat ze met iliacale endofibrose zit.

Pauline Ferrand-Prévot staat al een tijdje aan de kant. De Française had steeds het gevoel dat haar been sliep als ze op de fiets zat en kon niet naar behoren presteren. Ze had bovendien ook terugkerende pijn in haar linker onderbeen. Onderzoeken hebben nu uitgewezen dat ze kampt met iliacale endofibrose, links en in mindere mate rechts. Dit laat Pauline weten via haar sociale media.

Wat is nu het vaak voorkomend probleem bij fietsers, iliacale endofibrose:

Verdikking van de binnenste laag van de bekkenslagader als gevolg van herhaaldelijk microtrauma van de slagader en dit als gevolg van het veelvuldig plooien bij het fietsen. Dit resulteert in een relatieve vernauwing waardoor de bloedtoevoer naar het been onvoldoende dreigt te worden bij zeer intense inspanning.

Een chirurgische ingreep zal snel worden gepland in het Universitair ziekenhuis van Lyon. De voorziene periode dat Pauline uit competitie zal zijn, wordt geraamd op een viertal maanden. Wij wensen haar alvast een zeer spoedig herstel.

Eind januari van dit jaar kwamen Pauline Ferrand-Prévot en Jolanda Neff nog samen zwaar ten val in de wereldbekermanche in Hoogerheide. Ferrand-Prévot kwam er toen redelijk ongeschonden uit. Maar Neff brak bij de tuimelperte haar linker sleutelbeen en rechter elleboog. De twee kwamen elkaar naderhand terug tegen tijdens het MTB-seizoen.

Foto©Bartek Wolinski/Red Bull Content PoolArchieffoto boven art© Veldritkrant/Tekst: Bart D
Zoeken

Kalender

juni 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930