Mathieu van der Poel heeft de GP de Denain gewonnen

Mathieu van der Poel heeft de GP de Denain gewonnen

Mathieu van der Poel heeft de GP de Denain (Fra) gewonnen, een wedstrijd in het noorden van Frankrijk met 20 km kasseistroken van Parijs-Roubaix.

Zaterdag reed Wout van Aert in zijn eerste Milaan-Sanremo al meteen mee in het beslissende kopgroepje dat spurtte voor de zege. Hij finishte knap als zesde. De zege was voor Julian Alaphilippe.

Mathieu van der Poel reed op zondag met zijn team Corendon-Circus voor het eerst de GP de Denain (lees hier). De Nederlandse kampioen op de weg wist deze wedstrijd in het noorden van Frankrijk met 20 km kasseistroken à la Paris-Roubaix meteen op zijn palmares te schrijven. Van der Poel reed op 40 km van de finish, samen met Alex Kirsch, naar de kopgroep, waar hij teamgenoten Jimmy Janssens en Lasse Norman Hansen meehad. Op de laatste kasseistroken werd de groep uit elkaar geranseld en op een tiental km van de meet soleerde de wereldkampioen veldrijden naar de zege. Aan de finish hield hij nog enkele seconden over op het achtervolgend pelotonnetje. Op zich al een straffe stoot en des te meer wetende dat Mathieu op woensdag nog zwaar ten val kwam in de finale van Nokere Koerse (lees hier)

In Italië spurtte Marianne Vos dan weer naar de zege in de Trofeo Alfredo Binda, een WorldTourwedstrijd, die ze nu al voor de vierde keer op haar naam weet te schrijven.

Het veldrijden floreert ook op de weg ...

Foto© Veldritkrant





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!