Mathieu van der Poel zwaar ten val gekomen in Nokere Koerse

Mathieu van der Poel zwaar ten val gekomen in Nokere Koerse

Mathieu van der Poel is zwaar ten val gekomen in de slotkilometer richting de finish in Nokere Koerse. Hij werd met de ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis voor verder onderzoek ...


Geen breuken vastgesteld in het ziekenhuis

"Nokere Koerse liep voor ons team helemaal mis in de finale. Een lelijke val voor Mathieu van der Poel in de laatste honderden meters, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, enkel kneuzingen en schaafwonden. Zonder onvoorziene wendingen kan Mathieu van der Poel zijn wegprogramma afwerken zoals gepland.", klinkt het zonet vanuit het team Corendon-Circus.

De draad weer oppikken

Vader Adrie volgde de wedstrijd voor televisie. "Die valpartij was een samenloop van omstandigheden." vertelde hij aan Sporza. "Als je dan net daar zit, ben je de klos. Die val op zich zag er wel erg uit, maar nadien reed er nog een renner vol op hem in. Daar was ik het meeste bang voor."

"Ik denk niet dat die val nu in zijn hoofd zal kruipen. Hij is wel eens vaker hard gevallen en meestal klimt hij daar wel uit en vergeet hij dat. Vallen hoort erbij, dat zijn de risico's van het vak. Daarna moet je de draad weer oppikken.", aldus Adrie van der Poel tegenover Sporza (klik)

Could have been worse!

Mathieu van der Poel postte volgende reactie via instagram 'That was a hard crash. I don't know how but I came away with some bruises and abrasions. Could have been worse!'

Gelukkig niet!

Foto© Veldritkrant




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!