Mooie plannen in de maak met Helen 100 Trophy voor junioren meisjes

Mooie plannen in de maak met Helen 100 Trophy voor junioren meisjes

Na de succesvolle editie van de eerste Helen 100 Trophy voor junioren meisjes in Loenhout eind vorig jaar, laat initiatiefneemster Helen Wyman weten dat er gevorderde gesprekken zijn met Golazo om de lijn door te trekken naar volgend seizoen.

In 1998 werd in Loenhout voor het eerst een veldrit voor elite dames georganiseerd. Eind vorig jaar werden ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van het gegeven ex-winnaressen Hanka Kupfernagel en Daphny van den Brand uitgenodigd én werd er voor het eerst een wedstrijd voor junioren meisjes georganiseerd, de Helen 100 Trophy (lees hier)

Helen Wyman, naar wie de wedstrijd genoemd werd als initiatiefneemster, kondigde een paar dagen terug haar afscheid als profrenster aan in een open brief (lees hier), waarin ze onder meer 'ik beloof dat ik ook nog niet klaar ben met het ijveren voor de ontwikkeling van de sport' noteerde. En dat dit geen loze belofte is, toont Helen vandaag al aan door haar mededeling dat ze gevorderderde gesprekken heeft met Golazo om volgend seizoen 4 wedstrijden voor junioren meisjes te organiseren, met klassement.

"Met het eerste WK voor junior dames, waar ik lang voor geijverd heb, in Dubendorf (Zwi) in het vooruitzicht, kan dit voor veel veldrijdsters belangrijk zijn in de voorbereiding richting hét event.", benadrukt de veelvoudige Britse kampioene.

Waar de wedstrijden van de Helen 100 Trophy zullen gereden worden, moet nog bevestigd worden, gezien de onderhandelingen nog gaande zijn. "Wetende dat organisatoren tuk zijn om er aan mee te werken, geeft ons dat de tijd om de juiste partners te vinden.", luidt het vol vertrouwen.

Geïnteresseerde sponsors, potentiële partners, ... voor dit event met een relatief lage kost en een mooie return kunnen contact opnemen via helen100@helenwyman.com

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D


Vind hier de uitslag van de eerste editie in Loenhout
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!