Na perfecte score in Superprestige op naar zege 32 ?

Na perfecte score in Superprestige op naar zege 32 ?

Mathieu van der Poel reed in Middelkerke naar de 8/8 in de Telenet Superprestige. Daarmee evenaart de wereldkampioen wat Sven Nys hem in het seizoen 2006-2007 voordeed. Als Van der Poel vandaag, zondag 17 februari 2019, in Hulst de zege pakt, komt daar nog zo'n recordje (evenaring) bij, met name 32 veldritzeges in één seizoen.

Mathieu van der Poel realiseerde in Middelkerke de perfecte score door na alle voorgaande ook de slotmanche van de Telenet Superprestige van het seizoen 2018 2019 te winnen. Toen Sven Nys het hem in 2006 2007 voordeed, werd gedacht dat het een unieke prestatie zou blijven. Het fenomeen Van der Poel zorgde er dus voor dat het niet zo is.

De wereldkampioen stond de voorbije week op de skilatten en leek bij een eerste passage door het zand in sportpark de Krokodiel misschien heel even het zand te verwarren met sneeuw en kwam ten val, zonder erg. Daardoor moest hij zich wel reppen om terug aan te sluiten met de kop van de wedstrijd maar veel tijd was daar niet voor nodig. En niet veel later zag Van der Poel zijn kans om zoals eigenlijk al een heel seizoen te soleren naar de zege.

Het hoeft weinig betoog dat Mathieu van der Poel blij is met zijn prestatie in de Superprestige. "Het is een eer om op dat vlak mijn naam nu naast die van Sven Nys te zien staan”, vertelde Mathieu na de wedstrijd. “Zo laat op het seizoen was dit trouwens toch wel nog een heel zware cross, vooral door de heel lange loopstrook. Conditioneel heb ik door te gaan skiën zeker niets ingeboet, want op de latten staan is ook best intensief. De souplesse van het fietsen was in eerste instantie misschien wel even weg, maar ook dat kwam snel terug. Mijn val in de openingsronde was vooral mijn eigen fout, maar ik ben er toch ook geen voorstander van dat ze hier in die zandstrook na elke wedstrijd weer alle sporen wegwerken. De omloop is op zich al lastig genoeg.”

Achter hem streden Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Quinten Hermans en Lars van der Haar voor de overige podiumplaatsen. Michael Vanthourenhout kwam nog het dichtst van de leider van de wedstrijd en werd tweede. Belgisch kampioen Toon Aerts vervolledigde het podium als derde. Ook de afscheidnemende Kevin Pauwels (lees hier) reed een sterke wedstrijd en volgde een tijd lang mee in het spoor van deze achtervolgers. Hij finishte als zesde.



Max der punten

Wat het eindklassement betreft bij elite heren pakt Mathieu van der Poel met het maximum der punten dus de eindzege. Toon Aerts is een mooie tweede en zijn teamgenoot van de Telenet Fidea Lions Lars van der Haar derde. Van der Poel komt qua aantal eindzeges in de Superprestige naast zijn landgenoot Hennie Stamsnijder te staan, 4. Dat is nog een eindje weg van de 13 van Mister Superprestige Sven Nys.



32

Vandaag, 17 februari 2019, kan de wereldkampioen veldrijden in de Brico Cross Hulst het record qua aantal veldritzeges in één seizoen nog eens evenaren, met name 32 en exclusief de Masters Waregem dan. De kans is reëel dat hij dat ook doet. Het dit seizoen verbreken zal Van der Poel niet doen want binnen enkele dagen start hij met zijn wegcampagne, waar we alvast ook naar uitkijken ....

Foto's © Veldritkrant / Tekst: Bart D / reactie : Superprestige

Vind uitslagen en eindklassement van/na SP Middelkerke via onze kalenderpagina

Vind info Brico Cross Hulst hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!