Erelijst Superprestige bij elite dames blijft van Sanne Cant

Erelijst Superprestige bij elite dames blijft van Sanne Cant

Sanne Cant heeft haar vierde opeenvolgende eindzege in de Superprestige beet. De enige die haar daar nog kon van weerhouden, Annemarie Worst, kende geen superdag. Denise Betsema zegevierde in Middelkerke

Twee puntjes scheidden de nrs 1 en 2 Sanne Cant en Annemarie Worst (Ned) in het klassement van de Superprestige bij elite dames vóór aanvang van de slotmanche in Middelkerke. Terwijl de wereldkampioene al meteen na de start het initiatief nam, kende Worst blijkbaar geen superdag. De Europese kampioene zou nooit in het verhaal voorkomen om eventueel Cant van haar vierde opeenvolgende eindzege te weerhouden. De dagzege zat er echter niet in voor Sanne want zij zag het duo Betsema en Alvarado van haar wegrijden. Een heel sterke Denise Betsema reed even later weg van haar landgenote en soleerde naar haar 12de zege van dit seizoen. Ceylin del Carmen Alvarado consolideerde haar tweede plaats en Loes Sels reed nog een sterk slot en werd derde. Cant finishte als vierde en zag haar eindzege in de Superprestige nooit in gevaar komen. Misschien wel symbolisch voor de 4de uitgave van het klassement voor elite dames en de 4de opeenvolgende keer dat de Lilse het regelmatigheidscriterium wint. De wereldkampioene prijkt bijgevolg als enige met haar naam op de erelijst.

Seizoen op hoog niveau

"Derde of vierde maakte niet echt nog een verschil uit en Loes verdiende het na haar sterke seizoen om ook in de Superprestige eens op het podium te staan”, was de uitleg van Sanne achteraf. “Ik voelde al snel dat ik vandaag niet de benen had om ook nog eens voor dagwinst te gaan. Technisch zat het nog wel goed, maar de kracht ontbrak. Ik had wel snel door dat Annemarie het nog moeilijker had en dat de eindzege dus niet echt in gevaar zou komen. Het is een leuk gegeven dat ik na vier jaar Superprestige nog steeds de enige ben die dit regelmatigheidscriterium al heeft gewonnen. Toch een bewijs dat ik weer een heel seizoen op een hoog niveau heb gepresteerd.", aldus de wereldkampioene veldrijden.

Met 11 zeges, waaronder de Belgische en de Wereldtitel, 2de in de Wereldbeker, eindzege Sack Zelfbouw Ladies Trophy en nu het eindklassement van de Superprestige kan Sanne Cant inderdaad terugblikken op een geslaagd veldritseizoen.

Eindklassement dames

Ceylin del Carmen Alvarado is eindwinnares bij beloften dames. Bij elite dames kwam ook de tweede plaats van Annemarie Worst niet in gevaar. Haar landgenote Denise Betsema wist op de slotdag nog het derde stekje in het eindklassement te bemachtigen.
Foto's © Veldritkrant / Tekst: Bart D / reactie : Superprestige

Vind uitslagen en eindklassement van/na SP Middelkerke via onze kalenderpagina 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!