Isolteam - nieuws

Van der Poel pakte in Lille nog wat extra prijzen voor trofeeënkast

Van der Poel pakte in Lille nog wat extra prijzen voor trofeeënkast

Mathieu van der Poel pakte in de slotmanche van de DVV Trofee niet alleen de zege maar ook nog wat extra's: eindwinst in het tijdsklassement, de Toyo Tires Sprint en de DVV Team Trofee.

Mathieu van der Poel snorde er na amper een halve ronde al van door in de Lilse Bergen. De wereldkampioen soleerde zoals we van hem gewoon zijn naar de zege in de Krawatencross. Heel even leek een valpartij nog roet in het eten te gooien maar finaal had de wereldkampioen nog voldoende voorsprong op Michael Vanthourenhout, die tweede werd. Toon Aerts vervolledigde het podium als derde.

"Ik was even niet geconcentreerd en begon te schuiven. Plots lag ik op de grond. Soms maak je wel eens een foutje als je comfortabel voorin rijdt. Op het einde kon ik nog wat krachten sparen. De anderen kwamen nog sterk opzetten, maar ik heb altijd controle gehad.", vertelde Mathieu na de wedstrijd.

De Toyo Tires Sprint

Van der Poel is niet alleen eindwinnaar van het tijdsklassement van de DVV Verzekeringen Trofee maar heeft ook de cheque van het Toyo Tires Sprint klassement beet. "Die versnelling plaatste ik eigenlijk met het oog op de Toyo Tires tussensprint", bekende Van der Poel. "Voor deze wedstrijd stond ik maar één puntje achter op Toon Aerts, dus had ik ook van dat klassement een doel gemaakt. Die cheque van 2.500 euro is toch mooi meegenomen, daar kan je veel leuke dingen mee doen."

DVV Team Trofee

Een leuke extra voor de wereldkampioen én de ploeg is het winnen van de DVV Team Trofee. Het team ontvangt op het slotgala een cheque van 5000 euro die ze kunnen schenken aan een goed doel, erkend door Music For Life.




Telenet Superprestige

Vandaag, zondag 10 februari, staat de wereldkampioen aan de start van de Aardbeiencross in Hoogstraten. Ook in het klassement van de Superprestige staat Mathieu van der Poel aan de leiding. De Nederlander won tot dusver alle manches van dit regelmatigheidscriterium dit veldritseizoen. Vind info (programma, klassement, ...) van de Aardbeiencross hier.


Foto's ©TFoto- Wouter Toelen / Tekst: Bart D / reacties: DVV Trofee


Vind de volledige uitslag van/na Lille via onze kalenderpagina




Zoeken

zin om te adverteren AGB 24/24

Kalender

maart 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031