Nederland aan het feest bij de dames beloften?

Nederland aan het feest bij de dames beloften?

Op zondagmorgen 3 februari staat het WK voor de beloften dames op het programma in Bogense. Ceylin del Carmen Alvarado is in deze categorie uitgesproken favoriete voor de wereldtitel.

Met haar knappe zege in de Brussels Universities Cross begin dit jaar toonde Ceylin del Carmen Alvarado aan dat ze ook in de categorie elite dames vooraan had kunnen meestrijden op het WK. Maar de teamgenote van Mathieu van der Poel start bij de beloften dames vandaag en is dan ook uitgesproken favoriete voor de titel. Vorig jaar in Valkenburg maakte de Rotterdamse met Dominicaanse roots ook kans op het goud maar stootte ze op ene Evie Richards (GBr). De Britse is er dit jaar niet bij door een blessure. Maar ook met haar aanwezigheid zou Alvarado dezelfde favorietenrol toebedeeld krijgen. In wereldbekerwedstrijden met een topdeelnemersveld elite dames als Bern (Zwi), Koksijde, Heusden-Zolder en Pont-Chäteau was ze steevast mee vooraan en eindigde ze net buiten het podium. Haar eindklassement in de Wereldbeker toont dat ook aan, 7de algemeen en winnares in de categorie dames beloften. De talentvolle jonge dame met de mooie glimlach hoopt na het NK en EK nu ook het WK te winnen.

Ook in deze categorie mag je van een Nederlands blok spreken. En wat voor één. Op het jongste EK in Rosmalen bezette Nederland niet alleen het podium maar eindigden maar liefst de acht dames in de top 15

Afgaand op die uitslag en resultaten in wereldbekerwedstrijden zijn Inge Van der Heijden (lees hier) en Fleur Nagengast grote kanshebbers voor het podium. Maar ook Yara Kastelijn is in goede doen en Puck Pieterse is een jong talent, dus....

En van de andere landen houden we dan ook onder andere Jana Czeczinkarova (Tsj) (zie foto met zwart-rode trui), Sara Casasola (Ita), Marion Nobert Ribereolle (Fra) (zie foto team Vondelmolen) én Anna Kay, de teamgenote van Helen Wyman , in het oog ... Van Belgische kant wordt Marthe Truyen als beste Belgische verwacht in de top tien.



Dames beloften starten om 11u -

Foto's ©TFoto- Wouter Toelen /Tekst Bart D

Vind info:

WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)


WK op zaterdag: uitslagen, verslagen, .... klik (juniores - beloften heren - elite dames)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!