Dames CCC Liv met grote ambities naar Bogense afgereisd

Dames CCC Liv met grote ambities naar Bogense afgereisd

Belofte Inge van der Heijden en elite dame Marianne Vos zijn met grote ambities afgereisd naar Bogense in Denemarken. Dat laat hun team CCC Liv optekenen.

Het zal niemand verbazen als de Nederlandse veldrijdsters komend weekend op het WK veldrijden in Bogense het heft in handen gaan nemen. Ook de dames van het CCC Liv team behoren daarbij.

"Ik heb een goede voorbereiding gehad en heb er zin in. Aan de andere kant is het ook wel spannend. Het niveau ligt heel hoog, de favorieten zijn aan elkaar gewaagd. Lucinda Brand, Sanne Cant, Katie Compton, Denise Betsema - ze maken allemaal kans op goud. Ik kan alleen maar zorgen dat ik zaterdag goed ben en er alles uit haal”, zegt Marianne Vos, ervaringsdeskundige van het hoogste schavotje.

"Het wordt mijn vijftiende wereldkampioenschap veldrijden, maar echt, het is nog net zo spannend als bij de eerste keer. Het blijft een wereldkampioenschap… Het gekke is: zo’n kampioenschap kan je seizoen maken of breken. Aan de andere kant is het heel mooi: alles komt hier samen, iedereen probeert hier in de beste vorm te verschijnen. Het is een ultieme wedstrijd; topsport van de bovenste plank.", aldus de veelvoudige kampioene, die nog steeds gebrand is op grootse prestaties.

Hoop op podiumplaats

Inge van der Heijden, de bronzen medaille op het NK veldrijden bij beloften dames, derde in de eindstand van Wereldbeker in haar categorie en afgelopen weekend nog winnares van de internationale veldrit in Rucphen, ... is met vertrouwen naar Denemarken vertrokken. “Ik sta er goed voor en hoop op een podiumplaats. Maar goed, ik reken me niet rijk. Eerst moeten we de cross nog rijden. Ik benader deze wedstrijd gewoon als alle andere, ook al is het een wereldkampioenschap. Ik ga het parcours nog eens verkennen en dan moet ik er klaar voor zijn.”


Foto (bovenaan) ©TFoto- Wouter Toelen / bron: CCC Liv


Vind info:

WK op zaterdag klik (juniores - beloften heren - elite dames)
WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!