Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Tom Pidcock pakt 2de wereldtitel voor de Britten in Bogense

Tom Pidcock pakt 2de wereldtitel voor de Britten in Bogense

Tom Pidcock heeft met bravoure de wereldtitel binnengehaald bij de beloften in Bogense, de tweede voor de Britten op zaterdag. Eli Iserbyt werd tweede en Antoine Benoist derde.

Eli Iserbyt reed zowaar de eerste drie tot vier rondes op de kop van de wedstrijd, het kon blijkbaar niet op. Maar in de vierde ronde reed Pidcock een kloofje van 6 sec op de West-Vlaming op korte tijd dicht en vloog er voorbij. Er zal op dat punt van het parcours wel iemand een verkoudheid hebben opgedaan. Iserbyt probeerde aan te pikken maar moest al vlug de rol lossen. De Brit bouwde zijn voorsprong snel uit tot meer dan een halve minuut op zijn achtervolgers. Met nog 2 rondes te gaan, vond Iserbyt een bondgenoot in Tomas Kopecky maar meer dan enkele seconden wisten de twee niet goed te maken op de leider in de wedstrijd. Achter de twee volgden op een 50 m Antoine Benoist (Fra) en Jakob Dorigoni (Ita). Vooraan bouwde Tom Pidcock wat veiligheid in en soleerde dominant, net als Tulett in de voormiddag bij de juniores, naar de tweede wereldtitel voor de Britten. Eli reed nog een sterk slot en reed alleen naar plek twee. Benoist toonde zich de sterkste voor het brons. De Britten winnen ook het landenklassement bij de beloften.

Reacties:

Tom Pidcock gaf na afloop aan behoorlijk nerveus te zijn geweest richting de wedstrijd. Hij reed ook de post binnen om te wisselen van fiets "Ik had wat problemen met de versnelling en kon niet normaal schakelen. Dus wisselde ik van fiets.", gaf de Brit mee. "In het wiel maak ik vaak fouten, dus reed ik maar naar voor.", klonk het simpel. "Ik had verwacht dat het koud en sneeuw zou zijn vandaag maar het was anders, modderig.", zei hij ook wat verbaasd. "Fantastisch. De laatste beschikbare trui van 't seizoen. Ik kan weer de regenboogtrui dragen.", aldus een blije Pidcock.

Voormalig bondscoach van de Belgen Rudy De Bie begeleidt de Brit. 'Het leek makkelijk, maar hij was voorbereid. Tom heeft de verwachte tweestrijd verstandig aangepakt. Eli was nogal agressief gestart en is dan op de counter gelopen.", analyseerde De Bie. "Ik ga vieren maar toch een beetje met een dubbel gevoel (als Belg)."

Ook Eli Iserbyt kampte met een gemengd gevoel na het kampioenschap. Voor zilver was hij niet naar Bogense afgereisd. "De sterkste heeft gewonnen. Toch vind ik het spijtig dat ik niet de eerste was. In de 3de of 4de ronde had ik een dipje." Waarom hij zo vol van start is gegaan en dat geen krachten heeft gekost? "Als je geen 50 min à bloc kan, is 't ook maar triestig", reageerde hij. " De rechte stukken waren iets voor hem. Hij reed heel rap.", zei hij over Pidcock. Over het parcours was Iserbyt niet dolenthousiast; " Doet me denken aan 't parcours van vroeger in Bredene, zo'n beetje een campingcross. Voor een WK mag 't wel wat mooier zijn.", aldus de Marlux-Bingoalrenner, die toch zijn beloftenperiode kan afsluiten met tevredenheid en twee wereldtitels en de zilveren medaille.


Foto's © Bart Hazen / Tekst; Bart D


Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

augustus 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031