Uittredend wereldkampioen juniores Ben Tulett put vertrouwen

Uittredend wereldkampioen juniores Ben Tulett put vertrouwen

Ben Tulett pakte vorig jaar als eerstejaars junior de wereldtitel in Valkenburg. De Brit put vertrouwen uit de behaalde nationale titel enkele weken terug. Welke Belgen mogen we verwachten?

Vorig jaar pakte outsider en eerstejaars junior Ben Tulett de wereldtitel op het loodzware parcours in Valkenburg. Het jaar daarvoor was het zijn landgenoot Tom Pidcock die de regenboogtrui mocht aantrekken bij de juniores. Een heel jaar de mooie trui mogen dragen, is uiteraard speciaal. Tulett stond in wedstrijden als Overijse, Zonhoven, Namen, Loenhout en Diegem als tweede mee op het podium. De Brit put nu voor deze WK-editie vertrouwen uit zijn goede vorm en titel op het recente nationaal kampioenschap. Ook dit jaar hoopt de renner van Iko-Beobank op 'something special'. (luister hier )

De Belgen

Krijgen we morgen (zaterdag) voor het derde jaar op rij een Brit op het hoogste schavotje of kunnen de Belgische juniores nog eens domineren zoals op het WK in Hoogerheide anno 2014. Toen pakte Thijs Aerts de titel en werd hij geflankeerd door Yannick Peeters en Jelle Schuermans op het podium. Volgens kenners kan het en dan komen de namen Witse Meeussen, Ryan Cortjens en Thibau Nys naar voor. Stuk voor stuk jongens die het voorbije veldritseizoen heel mooie dingen hebben laten zien. In deze categorie is Nederland geen topfavoriet maar heeft het toch renners, zoals Europees kampioen Pim Ronhaar, Luke Verburg, .... waar er best rekening mee wordt gehouden. Ook Tom Lindner (Dui), Lewis Askey (GBr) en Carlos Canal Blanco (Spa) zullen hun vel duur verkopen ... en op een WK bij de jeugd zorgt al eens iemand voor de verrassing.



Wie op het WK-podium mag bij de juniores weten we morgen (zaterdag) tegen de middag aan. Om 11u05 (update) mogen zij als eerste aan de beurt.


Selectie Belgische juniores: Lennert Belmans, Ryan Cortjens, Ward Huybs, Witse Meeussen, Thibau Nys en Jelle Vermoote


Foto's ©TFoto- Wouter Toelen en Veldritkrant /Tekst Bart D


Historiek podia WK juniores 1979-2018 klik

Vind info:

WK op zaterdag klik (juniores - beloften heren - elite dames)
WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)

Nys junior en senior op verkenning




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!