Pakt Iserbyt morgen zijn derde wereldtitel bij de beloften?

Pakt Iserbyt morgen zijn derde wereldtitel bij de beloften?

Voor aanvang van het veldritseizoen was Eli Iserbyt zijn grootste uitdaging om voor de derde keer wereldkampioen te worden bij de beloften. Afgaand op de voorbije prestaties wordt Tom Pidcock wellicht de hardste noot om te kraken morgen.

Begin september liet Eli Iserbyt al optekenen het WK 2019 in Bogense (Den) bij de beloften te rijden, met een duidelijk doel. "Ik wil voor de derde keer wereldkampioen worden bij de beloften. Dat zou uniek zijn.", gaf Iserbyt mee. Ook de wereldbekerwedstrijden reed hij bij de beloften "Altijd leuk om de wereldkampioenentrui te tonen.", klonk het. In Hoogerheide het voorbije weekend heeft de West-Vlaming dat met verve gedaan. Pidcock was al zeker van eindwinst in de Wereldbeker en was er zondag niet bij.

Zonder pech van de één of de ander wordt morgen een duel op het scherpst van de snee verwacht tussen de twee. Pidcock won het WK bij de juniores in 2017 en kende vorig jaar een offday op het WK bij de beloften, terwijl Iserbyt soleerde naar zijn tweede regenboogtrui in de categorie U23 in Valkenburg. De Brit heeft er nu al een mooi veldritseizoen opzitten: oa Europees kampioen, 4 wereldbekerzeges + eindklassement en Brits kampioen. Eli won de wereldbekermanches van Bern (Zwi), Zolder en Hoogerheide (Ned). De Marlux-Bingoalbelofte reed ook een tweetal weken terug een sterk BK bij de elite heren, 4de. Dat belooft ....

Van Franse kant is Antoine Benoist een podiumkandidaat, Italië heeft Jakob Dorigoni en bij de Britten zal Ben Turner ook wel tuk zijn op een medaille. Nederlands bondscoach De Knegt ziet zijn beloften als outsiders.

Wie het wordt, weten we morgen (zaterdag) kort na de middag. Om 13u05 (update) mogen de beloften als tweede categorie de strijd aangaan voor de wereldtitel veldrijden 2019.

Historiek podia WK beloften 1996-2018 klik


Foto ©TFoto- Wouter Toelen en Veldritkrant /Tekst Bart D


Vind info:

WK op zaterdag klik (juniores - beloften heren - elite dames)
WK op zondag klik (beloften dames - elite heren)




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!