Loes Sels en Kevin Pauwels op erelijst Kasteelcross

Loes Sels en Kevin Pauwels op erelijst Kasteelcross

Loes Sels en Kevin Pauwels mochten op het hoogste schavotje in de Kasteelcross van Zonnebeke. Beide toonden zich finaal de sterkste in de mooie moddercross.

Bij de dames nam Ellen Van Loy de beste start en draaide als eerste het veld in, gevolgd door Christine Majerus. Van Loy reed even alleen in de eerste ronde maar kreeg dan het gezelschap van Katerina Nash, gevolgd door Loes Sels en ook Christine Majerus (Lux) sloot even later aan bij het kopgroepje.

Maar de Luxemburgse kampioene moest vrijwel meteen de rol lossen door het stevig tempo van de Telenet Fidea leeuwin. Ook Sels had het heel even wat moeilijker maar pikte weer aan. Meer zelfs, toen Ellen Van Loy in de derde van vijf rondes een hapering maakte en ten val kwam in de modder trok Sels stevig door en wist ze foutloos te soleren naar de zege in de Kasteelcross editie 2019. Nash consolideerde vlot haar tweede plaats terwijl het modderbad Ellen Van Loy blijkbaar parten speelde waardoor Majerus haar nog voorbijstak en de derde podiumplaats innam. Joyce Vanderbeken werd in eigen provincie vijfde.

"Echt gemakkelijk was het niet want het is een zware wedstrijd.", klonk het bij Loes achteraf. "Het gevoel was niet super en dat is toch wat belangrijk is voor mij. Dat moet nog beter, richting het WK dan. Ik voel dat het goed gaat maar niet de superbenen. Maar dat kan nog weleens gebeuren.", aldus Sels, die toch vertrouwen tankt uit haar prestatie. Na twee tweede plaatsen en een vierde in Zonnebeke heeft de Pauwels Sauzen-Vastgoedservicerenster dus nu de hoofdprijs gepakt.

Kevin Pauwels haalt het van Tom Pidcock bij de heren

Pidcock toonde zich sterk in Zonnebeke maar maakte op het modderige parcours te veel slippers om meteen van de rest echt weg te kunnen rijden. Wietse Bosmans reed dan weer op een slecht moment lek en zag zijn kans om de hattrick te scoren (lees hier) verloren gaan. Kevin Pauwels kon finaal als enige in de buurt van de leider van de wedstrijd blijven. Toen de Brit zich deze keer verslikte ter hoogte van de boomstammen kwam de Marlux-Bingoalrenner volledig in het spoor en rekende er even later mee af door weg te rijden. Pauwels reed solo binnen en pakte na Hasselt in Zonnebeke zijn tweede zege van dit veldritseizoen. Pidcock werd tweede en Diether Sweeck vervolledigde het podium.



Jeugd

Bij de jeugd was Belgisch kampioen Jente Michels de sterkste bij de 2de jaarsnieuwelingen, Iben Rommelaere bij de 1ste jaars en Mirthe Van Den Brande bij de meisjes. Joachim Van Looveren won de wedstrijd bij de juniores.



Foto's© Marieke T - Veldritkrant / Tekst : Bart D

Vind alle uitslagen Kasteelcross Zonnebeke 2019 via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!