Wout van Aert voor vierde keer op hoogste schavotje in Bredene

Wout van Aert voor vierde keer op hoogste schavotje in Bredene

Na een eerste zege dit veldritseizoen in Ardooie pakte Wout van Aert ook zijn tweede op West-Vlaamse bodem, de Brico Cross in Bredene. De wereldkampioen veldrijden wint voor de vierde keer de Ereprijs Paul Herygers.

Na een waslijst van tweede plaatsen was Wout van Aert ongetwijfeld gebrand om, bij afwezigheid van Toon Aerts en Mathieu van der Poel in Bredene, vol voor het zegegebaar te gaan.

In de eerste rondes geen beeld dat we gewoon zijn bij elite heren, een grote groep samen op kop van de wedstrijd. Thijs Aerts probeerde even, zonder veel resultaat. Toen ook Jens Adams het tempo verhoogde, kwam er enige afscheiding. Quinten Hermans pikte aan. Van Aert ging ook in de achtervolging maar maakte een fout en viel, zonder erg. De wereldkampioen zette vervolgens het gas wat meer open en kreeg Gianni Vermeersch en Laurens Sweeck mee in zijn zog naar de koplopers. In de tweede helft van de wedstrijd muisde Van Aert er met 'force' alleen vandoor en soleerde naar zijn vierde zege op Bredense bodem. Achter hem spurtten Hermans en Adams, die wat wisten weg te rijden in de slotfase van de andere twee, naar respectievelijk plek twee en drie.

Plezant om nog eens de handen in de lucht te steken

Wout van Aert kon in Bredene voor de tweede keer het zegegebaar maken dit veldritseizoen. "Dit doet me toch wel veel. Het was al geleden van in Ardooie dat ik won. Ik rij in een wereldkampioenentrui en dat is geen outfit om altijd in de achtervolging te zitten. Het is plezant om de handen nog eens in de lucht te steken."

"Ik kom graag naar hier. Er hangt een ontspannen sfeer in vergelijking met die belangrijke crossen in de oudejaarsperiode. Ik ben op mijn best als ik ontspannen ben.", aldus Van Aert die nu vier keer, waarvan drie op rij, de Ereprijs Paul Herygers op zijn naam heeft staan, een recordje.

Foto© Bram van Lent / Tekst: Bart D / reactie: Brico Cross

Vind volledige uitslag van Brico Cross Bredene via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!