Lucinda Brand snelde ook in Bredene naar de overwinning

Lucinda Brand snelde ook in Bredene naar de overwinning

Daags na haar overwinning in Loenhout pakte Lucinda Brand ook de zege in Bredene. De Nederlandse kampioene snelde in de slotronde weg van Loes Sels, die knap tweede werd. Eva Lechner (Ita) finishte als derde.

De Italiaanse Eva Lechner ging het snelst van start in Bredene. De Amerikaanse Katie Compton nam de kop van haar over maar schoof onderuit waardoor Loes Sels ineens de leiding had. Lucinda Brand haakte haar wagonnetje aan en we kregen een duo vooraan dat zou strijden voor de zege.

Een sterke Brand legde er duchtig de pees op maar kreeg er Sels niet af. Integendeel probeerde Loes zelf alleen weg te geraken maar maakte een foutje en de twee waren weer samen. In de laatste ronde haalde de Nederlandse kampioene nog een ferme cartouche boven en die was er te veel aan voor Sels, die de tweede stek kon consolideren. Lucinda Brand snelde naar de zege en stak bij het overschrijden van de meet haar fiets de lucht in. "Ik heb toch mooie resultaten geboekt op deze fiets en er wordt veranderd van merk. Het is mooi om dan nog een aantal crossen te kunnen winnen. Ik voelde me nooit beter op een crossfiets. Dan is het lekker om door de bochten te gaan.", aldus een tevreden Sunwebrenster, die dit veldritseizoen tot dusver 5 zeges, 3 tweede plaatsen en 1 derde realiseerde op 11 wedstrijden.

Achter de nummers 1 en 2 waren het Yara Kastelijn en Eva Lechner, die voor het derde podiumplekje fietsten. Finaal toonde de Italiaanse zich de betere.

Vind volledige uitslag van Brico Cross Bredene via onze kalenderpagina

Foto© Bram van Lent / Tekst: Bart D / reactie: Brico CrossKijk en luister hier naar de reactie van Loes Sels
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!