Lars van der Haar op jacht naar een ereplaats in geliefde Kuil

Lars van der Haar op jacht naar een ereplaats in geliefde Kuil

In Zonhoven staat de vijfde manche van de Telenet Superprestige op het programma. Lars van der Haar eindigde er nog nooit buiten de top vijf en is ook deze keer gebrand op een mooi resultaat.

De Cyclocross Zonhoven staat voor de 14de keer op de kalender, sinds de herstart in 2005. Voor de negende keer duiken de renners de befaamde Kuil in (lees hier), een succesformule die heeft bijgedragen aan de herkenbaarheid en populariteit van de wedstrijd.

Tuimelperte stond liefde voor Zonhoven niet in de weg

“Voor mij is Zonhoven het mooiste parcours van het seizoen”, kijkt Lars Van der Haar uit naar de vijfde manche van de Telenet Superprestige. “De Kuil, ook na al die jaren blijft dat heel mooi. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik erin dook tijdens een wedstrijd bij de beloften. Ik ging over mijn stuur en hield aan die val twee gekneusde ribben over.”

De tuimelperte van Van der Haar stond de liefde voor Zonhoven niet in de weg. Integendeel. “Ondanks die val kon ik die wedstrijd toch nog winnen. In de laatste ronde ging ik nog op en over Jim Aernouts naar de eerste plaats. Zonhoven is gewoon een parcours dat me goed ligt. Ik hou van die explosieve inspanningen. Bovendien gaan de loopstroken omhoog, ook dat ligt me wel.”

Na zijn overwinning bij de beloften, zijn eerste deelname in Zonhoven, stapelde Van der Haar de ereplaatsen op. In de zeven daaropvolgende edities werd hij één keer tweede (als belofte), twee keer derde, twee keer vierde en twee keer vijfde. Een mooi reeksje dat de Nederlander wil voortzetten

Niveau is gestegen

Al is het sneller gezegd dan gedaan, beseft Van der Haar. “Het is dit jaar heel moeilijk om op het podium te staan. Als Mathieu (Van der Poel, nvdr) rijdt, is er sowieso al één plek weg. Ik moet accepteren dat ook achter hem het niveau dit jaar opnieuw is gestegen en dat alles heel dicht bij elkaar ligt. Persoonlijk vielen de crossen in de Verenigde Staten tegen en daarna maakte ik iets te veel fouten om een goed resultaat te rijden. De laatste weken heb ik het gevoel dat er opnieuw schot in de zaak komt en de vorm goed is.”

Na vier manches in de Superprestige voert Mathieu van der Poel (60 punten) het klassement aan voor Toon Aerts (54). Lars Van der Haar (41) en Wout Van Aert (41) staan op een gedeelde derde plaats. “Het eindklassement van de Superprestige is voor mij altijd een doel. Het podium halen zou mooi zijn. Het wordt niet eenvoudig om voor Wout te blijven. Dat hij de laatste wedstrijden niet start, is jammer voor de cross, maar voor mij komt het natuurlijk niet slecht uit.” aldus de Telenet Fidea Lion aka Jack Russel

Vind info SP Zonhoven via onze kalenderpagina

Live verslaggeving jeugdwedstrijden klik

Foto© TFoto-Wouter Toelen / bron: Golazo
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!