Ellen Van Loy van start tot finish aan de leiding in GP Hasselt

Ellen Van Loy van start tot finish aan de leiding in GP Hasselt

Ellen Van Loy heeft de Soudal GP Hasselt gewonnen. De Telenet Fidea leeuwin reed van start tot finish aan de leiding. Denise Betsema kwam finaal nog sterk opzetten maar finishte op de tweede plaats. Sanne Cant werd derde.

Ellen Van Loy ging snel van start in het Kapermolenpark, pakte de kop en gaf die niet meer af. Sanne Cant en Loes Sels waren haar achtervolgsters maar de twee kwamen niet echt dichterbij. In de slotronde kwam Denise Betsema wel nog heel kortbij maar de Nederlandse revelatie strandde op 50 meter van de winnares.

"Het was bijzonder belangrijk om vooraan te zitten bij de start met die knikjes en de steile klim", legde Ellen uit na afloop. Denise Betsema kwam nog heel sterk opzetten maar door de regenval was het parcours verraderlijk glad geworden en Van Loy bouwde wat voorzichtigheid in."Met hoeveel seconden ik hier win, maakt niet zoveel uit. Mijn weekend zit erop. Ik zette alles op alles op vandaag. Ik verbaas mezelf wel dat ik het kon volhouden tot het einde. De laatste ronde was vooral voorzichtigheid inbouwen." aldus Van Loy. Dat ik niet veel win, is geweten. Dat een overwinning dan extra deugd doet, kan iedereen zich wel voorstellen.", klonk het nog naderhand.

Denise Betsema kende kettingproblemen en leek niet mee te gaan doen voor de overwinning in Hasselt. Maar de Nederlandse wist toch de aansluiting te maken met de achtervolgsters, recupereerde heel even en zette op het einde nog haar slotoffensief in. "Halverwege de eerste ronde ging mijn ketting er tot tweemaal toe af. Ik verloor best wat tijd, maar toen ik doorfietste moest ik weer in mijn ritme. Het duurde tot de laatste twee ronden voor ik dat terugvond en het podium dichterbij kwam. Ik naderde nog dicht bij Ellen, maar inhalen was er te veel aan. De vorm is goed. Vandaag was de tweede plaats het hoogst haalbare.", aldus Betsema.

Sanne Cant had haar start wat gemist en alvorens de wereldkampioene het goed en wel wist, was Ellen Van Loy er al vandoor. Het kloofje van een 15-tal sec werden er 20 na een fietswissel van Cant en dat bleef eigenlijk zo de ganse wedstrijd. Ook Sanne ondervond dat het harder begon te schuiven na de regenval en beperkte de risico's.
Vind de volledige uitslag van de dames via onze kalenderpagina


Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D / reactie: Soudal Classics
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!