Een sterke Kevin Pauwels zegeviert in GP Hasselt

Een sterke Kevin Pauwels zegeviert in GP Hasselt

Een sterke Kevin Pauwels soleerde naar de zege in de Soudal GP Hasselt. Jens Adams werd knap tweede en Eli Iserbyt maakte het feestje nog iets plezanter voor Marlux-Bingoal door als derde te finishen.

Kevin Pauwels kon heel snel starten en dook als eerste het veld in. Enkel Tim Merlier volgde in zijn spoor. Op enkele meters volgden Tom Meeusen, David van der Poel en Eli Iserbyt. Het leek er op dat er zich een kopgroep van vijf zou vormen maar Pauwels legde het tempo dusdanig hoog dat de achtervolgers niet meteen de aansluiting wisten te maken. Bij het ingaan van de derde ronde bleef de situatie identiek. Een grotere groep volgde op een 18 sec met een oprukkende Corné van Kessel aan het stuur. Even later wijzigden de posities dan toch op de kop van de wedstrijd en leidde Eli Iserbyt de dans, met David van der Poel in zijn wiel en daarachter Kevin Pauwels. Meeusen en Merlier volgden dan al op dik 5 seconden, met Corné van Kessel en Jens Adams daar al meteen achter. Na een foutje van Iserbyt op de steile klim muisde Pauwels er vandoor en soleerde finaal naar de overwinning. Jens Adams rukte nog op naar plek twee maar dat was ook het hoogst haalbare want de ontketende vogel was al gaan vliegen. De strijd voor plek drie werd uitgevochten tussen Iserbyt en Van Kessel, in het voordeel van de Marlux-Bingoalrenner.

'Niet verwacht te winnen'

"Dit is een parcours dat me blijkbaar heel goed ligt. Ook al verandert het hier af en toe. Ik had toch niet verwacht om te kunnen winnen. En zeker niet om zo snel weg te zijn. Ik weet niet hoe lang het geleden is dat ik won, maar het was tijd dat ik het nog eens kon. Ik ga nu nog een week goed trainen in Spanje. Hopelijk kan ik dit niveau dan goed aanhouden en komt er nog eens een zege bij.", aldus een hoopvolle Kevin Pauwels.

Kevins teamgenoot Eli Iserbyt: "In het begin had ik wat moeite met het parcours. Zeker met die berg aarde. Maar ik zag meteen dat Kevin heel rap reed en dat ik me op hem moest richten."


Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina 

Foto© Veldritkrant / Tekst: Bart D / reactie: Marlux-Bingoal
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!