Kansen voor outsiders op de zege in Soudal GP Hasselt

Kansen voor outsiders op de zege in Soudal GP Hasselt

Morgen staat de Soudal GP Hasselt op het programma. Vermits enkele toppers op stage vertrokken zijn, bieden er zich kansen voor outsiders op de overwinning in het Kapermolenpark.

Het zou zomaar eens kunnen dat Van der Poel morgen de Soudal GP Hasselt wint. Niet Mathieu dan maar zijn broer David. Hij, Corné van Kessel en Eli Iserbyt zijn er zeker en vast tuk op om in de SOUDAL GP Hasselt de bloemen mee naar huis te nemen.

De ene Van der Poel is uiteraard de andere niet, maar David trekt wel met veel zelfvertrouwen naar Hasselt. Hij won dit seizoen al vier crossen in het buitenland en ziet die ervaring als een pluspunt. “Door de afwezigheid van Mathieu en Wout zal er op een hele andere manier gekoerst worden”, voorspelt David. “In andere wedstrijden moet je een uur lang zo hard mogelijk trappen, nu zal het er veel tactischer aan toe gaan. Stilstaan, optrekken, wachten en aanvallen. Die manier van koersen ligt me veel beter.”

Pakt Van der Poel zaterdag de zege, dan evenaart hij zijn record van vijf overwinningen op een seizoen. Bovendien zou het zijn eerste winst in België zijn. “Die vijf zeges is een mooi streefdoel, maar daar ben ik niet te hard op gefocust. Ik heb getwijfeld om op stage te gaan, maar in deze periode krijgen renners zoals ik een aantal unieke kansen. Die wilde ik niet laten liggen. Zeker omdat het seizoen, ondanks die vier zeges, een beetje is tegengevallen. Na een goede zomer is er nog niet uitgekomen wat ik verwacht had.”

Extra druk om te winnen bij Corné van Kessel

Een jaar geleden pakte Corné Van Kessel in Hasselt de overwinning na een felbevochten duel met ploegmaat Toon Aerts. Zaterdag wil de Nederlander zichzelf maar al te graag opvolgen. “Ik voel me altijd goed in Hasselt, maar de verwachtingen zullen dit jaar hoog liggen. Er wordt sowieso verwacht dat ik mee de koers zal maken en dat ik mee voor de overwinning zal strijden. Lukt dat niet, dan is het niet goed genoeg. Dat brengt toch wat extra druk met zich mee.”

Van Kessel pakte dit jaar één zege in Luxemburg en reed afgelopen weekend in Koksijde nog naar een knappe vijfde plaats. “Die prestatie in Koksijde is een stevige opsteker. Niet alleen met het oog op dit weekend, maar ook op de rest van het seizoen. De eerste maanden van het seizoen voelde ik me goed, maar door pech en valpartijen zie je dat nog niet terug in de resultaten. Daar wil ik nu verandering in brengen.”

In tegenstelling tot andere renners kiest Van Kessel er bewust voor om in deze periode niet op stage te gaan. “De wedstrijden van dit weekend zijn een uitgelezen kans op de overwinning, die wil je niet laten passeren. Bovendien heb ik deze week al mijn trainingen thuis gewoon kunnen afwerken. Door de voorspelde regen las ik vanaf maandag wel nog een vierdaagse mini-stage in Mallorca in."

Eli Iserbyt: 'genoeg kwaliteit aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken'

Voor Eli Iserbyt is de Soudal GP Hasselt een mooie kans om een eerste profzege te boeken. De wereldkampioen bij de beloften verzamelde bij de elite al enkele mooie ereplaatsen (o.a. 4e in Ruddervoorde, 7e op de Koppenberg en 4e in Wachtebeke) tussen de toppers en wil in het Kapermolenpark bevestigen.

“Ik doe het bij de profs dit seizoen misschien zelfs beter dan bij de beloften”, verrast Iserbyt. “Mentaal zijn die ereplaatsen heel belangrijk. In sommige wedstrijden kom ik nog tekort, maar op de omlopen die me wel liggen, doe ik mee in de felbevochten strijd voor de top vijf. Voor mij voelen die resultaten aan als een overwinning.”

Met die ereplaatsen hield Iserbyt een aantal concurrenten voor de zege in Hasselt achter zich. “Misschien zullen ze zaterdag dan wel naar mij kijken. Ik zal heel slim met mijn krachten moeten omspringen. Bij de beloften weet ik dat er maar één of twee renners kunnen volgen, bij de profs zijn dat er zes of zeven. Er is genoeg kwaliteit aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Nadenken is dus de boodschap, anders lig je er na een paar rondes zelf af.”

Dat Iserbyt terugkeert van een stage, ziet hij eerder als een voordeel. “Ik heb een hele week in 20 graden kunnen trainen, dat geeft je meteen een goed gevoel. Ik zal dus zeker met een frisse kop aan de start staan.”

Sanne Cant kan haar vijfde zege in Hasselt pakken

Bij de dames kan Sanne Cant haar vijfde zege in Hasselt boeken. De wereldkampioene was van 2013 tot 2016 ongenaakbaar in de Limburgse hoofdstad. Vorig jaar nam haar nicht Loes Sels de fakkel over. Blijft dit jaar de zege opnieuw binnen de familie of zet seizoensrevelatie Denise Betsema haar zegetocht verder?

Vind info van Soudal GP Hasselt via onze kalenderpagina


Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekstbron: Golazo
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

juli 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!