Dubbel ambiance voor Denise Betsema

Dubbel ambiance voor Denise Betsema

Denise Betsema schreef zaterdag al de Ambiancecross op haar naam en zette gisteren ook de wereldbekerwedstrijd in Koksijde op haar palmares. Marlux-Bingoal heeft met de Texelse een absoluut 'toppertje' in huis gehaald.

Wereldbekerleidster Marianne Vos, die na een rustperiode terug aan de start van een veldrit stond, nam een snelle start maar zakte rap terug en zou uiteindelijk als twaalfde finishen. Intussen maakte Nikki Brammeier vooraan mee het mooie weer met Sanne Cant, Annemarie Worst en belofte Ceylin del Carmen Alvarado. Even later vervoegden ook Katie Compton en Denise Betsema de kop van de wedstrijd. Betsema, die op de derde rij van start moest, toonde zich al sterk door naar voor te kunnen rijden. De Texelse voelde zich duidelijk in haar sas in het Koksijdse zand en nam het commando. Nikki Brammeier en Annemarie Worst wisten het langst in het spoor van de Marlux-Bingoalrenster te blijven maar moesten uiteindelijk toch de rol lossen. Denise Betsema soleerde daags na haar zege in de Ambiancecross naar een knappe wereldbekerzege in Koksijde. En dat bij een eerste deelname.

Op een wolk

"De eerste overwinning in de Wereldbeker: bizar gewoon”, klonk het wat verbaasd bij Betsema achteraf. “Natuurlijk ga je altijd van start met het doel om te winnen. Maar dat het dan ook allemaal gebeurt, dat alles op zijn plek valt, ... Ik stond vrij ver naar achter aan de start: de derde rij. Maar ik kon goed opschuiven, er zaten enkele afdalingen waar ik goed kon passeren, en zo kon ik aansluiten bij de kopgroep. Toen ik eindelijk op de koppositie kwam, kon ik mijn eigen tempo en mijn eigen lijnen rijden. En zo kon ik wegrijden.”

De keuze om de overstap te maken van het mountainbiken naar het veldrijden en dergelijke prestaties neerzetten, smaakt ongetwijfeld naar meer: “Ik hoop snel een betere startpositie te hebben. Daar zal vandaag ook toe bijdragen. Om zo nog beter mee te komen in wereldbekers. Maar ik heb mezelf vandaag wel bewezen in de Wereldbeker. Ik hoop dat ik deze vorm kan doorpakken in de rest van het seizoen. Ik zit nu op een wolk. En daar zal ik nog even op blijven.", aldus een zeer blije Denise.

Stand in de WB bij de dames na Koksijde

1. Marianne Vos (Ned) 264 ptn
2. Sanne Cant 255 ptn
3. Ellen Van Loy 244 ptn




Ook bij de juniores een dubbel voor Jurgen Mettepenningen. In Wachtebeke won Witse Meeussen op zaterdag en Pim Ronhaar (Ned) pakte net als vorig jaar de zege in Koksijde. Zijn teamgenoot bij Callant-Doltcini Witse Meeussen finishte in de 'Duinencross' als tweede en behoudt de leiderstrui. De Duitser Tom Lindner werd derde.



Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D / reactie: Marlux-Bingoal

Vind de uitslagen en klassementen van/na Koksijde via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!