Velofollies 2024

Denise Betsema wint eerste editie van de Ambiancecross

Denise Betsema wint eerste editie van de Ambiancecross

Denise Betsema heeft de eerste editie van de Ambiancecross in Wachtebeke gewonnen. De Marlux-Bingoalrenster spurtte sneller dan de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. Annemarie Worst werd derde.

Er vormde zich tot ongeveer halfcross bij de dames in Wachtebeke een groep met alle favorietes. Tot de Nederlandse Denise Betsema het moment gekomen achtte om te versnellen. Betsema kreeg Alice Maria Arzuffi mee in haar spoor en de twee sprokkelden een voorsprong samen van een handvol seconden, die ze wat later wisten te verdubbelen. De achtervolgsters met onder andere Sanne Cant, Ellen Van Loy, Annemarie Worst, ... probeerden maar kwamen niet dichter. Finaal werd het een spurt voor de overwinning tussen Arzuffi en Betsema, waarin deze laatste haar de snelste toonde. Worst finishte als derde.

"Ik trok door toen ik merkte dat er een klein gaatje achter me was gevallen. Enkel Alice kon nog aansluiten. In de laatste ronde zat ik er een beetje doorheen en heb ik een beetje geprofiteerd, maar een sprint met zo'n lange aanloop naar de finish is m'n sterke punt. Ja, ik kreeg vandaag heel wat aanmoedigingen. Daar fiets ik nog harder van. Supermooi om in mijn derde cross voor de ploeg de thuiscross te kunnen winnen ", aldus de sympathieke Denise Betsema.

Organisator Jurgen Mettepenningen zag voor de derde opeenvolgende keer één van zijn discipelen op het hoogste schavotje staan in zijn Ambiancecross; Eerder op de dag won Lorenzo Masciarelli bij de tweedejaars nieuwelingen en Witse Meeusen bij de juniores. Bij de juniores werd bovendien de volledige top 5 ingenomen door jongens van het team Callant-Doltcini.
Foto©Veldritkrant / Tekst: Bart D

Vind alle uitslagen van de Ambiancecross via onze kalenderpagina

podium 2de jaars nieuwelingen

podium juniores
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!