Pidcock pakt de zege én de leiderstrui bij de beloften in Tábor

Pidcock pakt de zege én de leiderstrui bij de beloften in Tábor

Bij afwezigheid van Eli Iserbyt in de wedstrijd bij de beloften in Tábor heeft Tom Pidcock naast de zege ook de leiderstrui van de wereldbeker overgenomen van de West-Vlaming. Een fotofinish wees de Italiaan Dorigoni aan als tweede, voor Antoine Benoist (Fra)

De leider in het wereldbekerklassement Eli Iserbyt moest noodgedwongen forfait geven voor de manche in Tábor, "zitvlakblessure", luidt het. Het wedstrijdverloop bij de beloften in Tábor was snel gemaakt. Een grote groep bleef samen tot en met de tweede ronde. Antoine Benoist (Fra), Lander Loockx en Jakub Dorigoni (Ita) probeerden wel eens maar werden terug tot de orde geroepen door Loris Rouiller (Zwi). Na twee ronden was Pidcock voldoende opgewarmd en voerde de forcing. Enkel Dorigoni kon volgen maar niet voor lang. De Brit reed alleen weg, bouwde zijn voorsprong wat uit en soleerde gecontroleerd naar de zege. De strijd voor de tweede plek was iets spannender. Benoist wist naar de Italiaan toe te rijden en de twee zouden finaal spurten voor de tweede plaats. De fotofinish wees uit dat Dorigoni een fractie sneller was dan de Fransman Benoist. Niels Vandeputte reed nog naar plek vier en Daniel Tulett (GBr) vervolledigde de top 5.



Door de afwezigheid van Eli Iserbyt, die leider was met 60 ptn, en het pakken van de zege, heeft Europees kampioen Tom Pidcock ook de leiderstrui van de wereldbeker weten te veroveren.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D

Vind de volledige uitslag en stand in de WB van/na Tábor via onze kalenderpagina 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!