Meeussen verstevigt zijn leidersplaats in Tábor - Thibau Nys 2de

Meeussen verstevigt zijn leidersplaats in Tábor - Thibau Nys 2de

Witse Meeussen heeft in Tábor de wereldbekermanche bij de juniores gewonnen en verstevigt daarmee zijn leidersplaats. Thibau Nys werd knap tweede, voor de Duitser Tom Lindner.

De Tsjech Jakub Toupalik nam een snelle start in de wereldbekerwedstrijd bij de juniores in Tábor. Witse Meeussen liet niet begaan en zette meteen de achtervolging in. De drager van de leiderstrui wist aan te sluiten bij Toupalik en achter dit duo volgden Pim Ronhaar en Ben Tulett, die even later vooraan aansloten. Ook de Belgen Ward Huybs en Thibau Nys wisten de sprong naar voor te maken. De kopgroep werd nog groter toen ook Tomas Jezek (Tsj) en Tom Lindner (Dui) er vooraan bijkwamen. Op ongeveer twee ronden van het einde plaatste Thibau Nys een aanval maar Pim Ronhaar reageerde meteen. De Brit Tulett viel weg door een val. Bij het ingaan van de laatste ronde vloog Pim Ronhaar er vol in maar de Nederlander zou dat even later moeten bekopen. De Duitser Lindner nam de leiding over en Ward Huybs en Ronhaar moesten de rol lossen. Zo kregen we vier leiders in de slotronde, met Meeussen, Nys, Toupalik en Lindner. In volle finale wisten Meeussen en Nys een handvol seconden voorsprong te nemen. De zege ging uiteindelijk naar de leider in de wereldbekerstand Witse Meeussen en Thibau Nys finishte knap als tweede. De Duitser Lindner sprintte naar de derde podiumplek.



Na twee wereldbekermanches bij de juniores leidt Meeussen met het maximum der punten. Tomas Jezek (Tsj) staat met 69 punten tweede en Thibau Nys derde met 63 ptn.

Foto's© TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart D


Vind de volledige uitslag en stand in de WB van/na Tábor via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!