Cant kan na 't weekend leidster zijn van 2 klassementen

Cant kan na 't weekend leidster zijn van 2 klassementen

De huidige leidster in de World Cup 2018-2019 bij de dames, Marianne Vos, gaat niet van start in de wereldbekerwedstrijd in Tábor. Dat biedt mogelijkheden voor wereldkampioene Sanne Cant om op kop van dat klassement te komen. En Sanne kan bovendien zondag in Hamme ook leidster worden van een ander regelmatigheidcriterium, de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.

Zoek niet naar Marianne Vos op de deelnemerslijst van de wereldbekermanche in het Tsjechische Tábor. De huidige leidster in de wereldbeker bij de dames is sinds het EK in Rosmalen er even tussenuit en zal normaal gezien terug aan de start verschijnen in Koksijde op 25 november. De afwezigheid van Vos opent mogelijkheden voor wereldkampioene veldrijden Sanne Cant om de leidersplaats van de Nederlandse over te nemen. Marianne Vos heeft momenteel 225 punten, Cant staat tweede met 157 punten en Kaitlin Keough (USA) derde met 154 punten. Als Sanne Cant wint in Tábor, pakt ze de leiderstrui over. Dat is ook het geval als ze tweede wordt, op voorwaarde dat Kaitlin Keough dan niet wint.

Puntenschaal: 80-70-65-60-55 ...

Flandriencross

Ook Kim Van de Steene gaat niet van de start in Tábor. Zij ziet de lange afstand niet zitten en wil zo fris mogelijk aan de start staan van de Flandriencross zondag. De Tarteletto-Isorexrenster heeft er immers de leidersplaats in het klassement van de Sack Zelfbouw Ladies Trophy / DVV Trofee te verdedigen. Sanne Cant volgt in dat tijdsklassement op slechts 24 seconden. "Het wordt sowieso moeilijk om na Hamme die eerste plaats vast te houden. Zeker met die bonificatieseconden, die zijn vaak voor Sanne. Door mijn startpositie op de tweede of derde rij is het vaak moeilijk om me in die strijd te mengen", aldus Van de Steene.

Vermoeid

Het kan uiteraard helemaal anders uitdraaien maar Kim Van de Steene heeft voor zondag in Hamme slechts een top 10 als eerste doel. "Lukt dat, dan probeer ik top 5 te rijden. Op het podium geraken is bij de vrouwen al niet eenvoudig. Bovendien voel ik dat ik over mijn eerste piek heen ben. Deze week heb ik zelfs nog niet getraind. Te vermoeid na het dubbele weekend met Niel en Gavere. Ook voor de rest van het seizoen blijft die toptien mijn eerste ambitie", aldus Kim.

November

Een niet onbelangrijk gegeven: weet dat Sanne Cant vorig jaar in de maand november zowel het EK in Tábor (Tsj), de wereldbekerwedstrijden in Bogense (Den) en Zeven (Dui) als de Flandriencross in Hamme won. Het zou dus zomaar eens kunnen dat de wereldkampioene na zondag leidster is in zowel de wereldbeker als in de Ladies Trophy.Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst Bart DVind meer info van:

Flandriencross hier

WB Tábor hier
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!