Velofollies 2024

Zet Mathieu van der Poel zijn zegetocht voort komend weekend?

Zet Mathieu van der Poel zijn zegetocht voort komend weekend?

Mathieu van der Poel rijdt komend weekend zowel in het Tsjechische Tábor als in Hamme, de Flandriencross. En de Europese kampioen wil altijd winnen, dus ...

Na een zware zomer liet Mathieu van der Poel in september de Amerikaanse wereldbekercrossen nog links liggen, maar intussen loopt de zegeteller van de Corendon-Curcusrenner aardig op. Negen stuks inmiddels. Met de wereldbekerwedstrijd in Tabor en de VIO Flandriencross in Hamme kan Van der Poel zich dit weekend in de dubbele cijfers rijden.

Nog niet 100 %

“Dat is toch weer een mooi gemiddelde”, beseft Van der Poel. “Maar zo’n succes went nooit. Na vorig seizoen verwacht je wel opnieuw mee te doen voor de overwinning, alleen zitten ook die andere renners niet stil. Voor die eerste crossen van het seizoen is er dan wel wat onzekerheid. Ik was zeker goed genoeg om mee te doen voor de winst, maar ik voelde me nog niet honderd procent. Terwijl de anderen zich specifiek hadden voorbereid op het veldrijden, had ik dat door het WK mountainbike niet kunnen doen. Dan is het best wel spannend. Pas in Ruddervoorde en op het EK had ik de benen die ik echt wilde."

'Ik wil altijd winnen'

De dominantie van Van der Poel neemt intussen grootse vormen aan. Van de laatste 50 crossen waar hij aan de start verscheen, won hij er 40. Goed voor 80 procent. “Ik wil altijd winnen. Die prikkel is er altijd geweest. Ik wil altijd de beste zijn. Zoiets gaat nog niet vervelen, ik heb niet het gevoel dat ik alles al heb gewonnen. Aan de andere kant liggen de verwachtingen altijd heel hoog. Zowel van mezelf als van de mensen die naar de cross komen. Alleen winnen is nog goed genoeg. De Koppenberg heeft aangetoond dat ook ik een mindere dag kan hebben. En als ik op mijn waarde geklopt wordt, dan kan ik daar wel mee leven.”

DVV Trofee - Flandriencross

In de DVV Verzekeringen Trofee heeft Van der Poel een achterstand van 4:07 op Toon Aerts. Die heeft Van der Poel echter nog niet afgeschreven (lees hier) . De Europese kampioen predikt realisme. “De tweede plaats wordt allicht het hoogst haalbare”, schat Van der Poel in. “Ik kan zeker nog een aantal plaatsen opschuiven, maar zonder pech is Toon niet meer te kloppen. Heel jammer van die slechte dag op de Koppenberg. Met een verschil van twee minuten was de kloof nog wel speelbaar. Ik ga nu niet aan de start staan met het idee een halve minuut weg te rijden.”

Omstandigheden voor iedereen hetzelfde

Na de wereldbekerwedstrijd in Tabor keert Van der Poel pas zondagochtend terug met het vliegtuig vanuit München. Geen ideale voorbereiding, geeft hij toe. “Door de staking van Ryanair zijn er veel vluchten geschrapt. Anders hadden we kunnen terugvliegen vanuit Praag. Dat had het voor ons veel makkelijker gemaakt. Nu moeten we zaterdag eerst nog 400 kilometer naar München rijden, om dan zondagochtend terug te vliegen. In zo’n omstandigheden zal je een paar uur later nooit helemaal uitgerust en fris aan de start staan, maar die omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde. Met de camper of de wagen is het zeker niet beter.", dixit Mathieu.

Foto©Veldritkrant / Bron: Golazo-DVV Trofee


Vind meer info van:

Flandriencross hier

WB Tábor hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!